(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybė per 4 šių metų mėnesius surinko pusę šių metų gyventojų pajamų mokesčio plano – jis įvykdytas 103,8 procento. Ypatingai gerai buvo renkami nekilnojamojo turto bei mokestis už valstybinius gamtos išteklius. Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas džiaugėsi, kad valstybė grąžino dalį Savivaldybės 2009 metais negautų pajamų – iš viso 5,3 mln. Lt.

,,Tai ženkliai pagerino mūsų situaciją. Gegužės 27 dieną vyksiančiame Tarybos posėdyje svarstysime klausimą dėl biudžeto tikslinimo. Grąžintas lėšas siūlysime skirti švietimo sistemai skoloms už šildymą, moksleivių pavėžėjimą, mitybą, komunalines paslaugas, Kelių ir transporto skyriui – už keleivių pavėžėjimą padengti“, – sakė V. Makūnas.

Pasak Kauno rajono savivaldybės mero, geras mokesčių surinkimas liudija, kad Kauno rajonas gyvybingas, kad čia verda gyvenimas, gyventojai ir įmonės moka mokesčius, ir papildo savivaldybės biudžetą.

Biudžeto ir finansų skyriaus vedėjas Arūnas Milius mano, kad gegužė ir birželis nebus tokie geri, pajamos mažės, nes gyventojams bus grąžinama 2009 metų mokesčių permoka. Tačiau bendra tendencija , anot A.Miliaus, yra labiau optimistinė, nei pesimistinė – Kauno rajono savivaldybės kredito įskola neauga, mažėja netgi ilgalaikės skolos.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: