(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Didžiausias Laikinojoje sostinėje – Centrinis Kauno turgus – šiandien švenčia vienerių metų gimtadienį. Per metus jis tapo viena iš svarbiausių prekyviečių Kaune, kurią kasdien aplanko daugiau kaip 20 tūkst. lankytojų.

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūręs turgus iš viso per metus buvo aplankytas beveik 8 mln. kartų. „Vis daugiau žmonių atsigręžia į turgų, nes čia dominuoja natūralesnė, sveikesnė, lietuviška produkcija. Taip pat čia galima rasti tokių produktų, kokių nėra prekybos centruose“, – turgaus privalumus dėsto prekybos miestelio rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Jis taip pat pabrėžia, kad turguje – visai kita bendravimo kultūra tarp pardavėjo ir pirkėjo. „Dauguma prekybininkų patys yra savo verslo savininkai, dirba šioje srityje daug metų, todėl puikiai išmano viską apie savo produkciją, gali tinkamai patarti klientui ir yra suinteresuoti parduoti tik kokybišką produkciją“, – sako J. Plenta.

Pasak jo, turguje vis dažniau lankosi ne tik vyresniosios kartos atstovai, bet ir jaunesni žmonės. „Ypač daug jaunų šeimų galima pamatyti savaitgaliais apsiperkančias turguje“, – pasakojo J. Plenta.

Didžiausiam Kauno turgui vienerių metų gimtadienio proga linkėjimus siunčia ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Vieneri metai – tai lyg ir pirmieji žingsneliai per gyvenimą. Centrinis Kauno turgus juos žengė gana tvirtai, rado savo nišą rinkoje. Neabejoju, kad bus ir antrasis gimtadienis, ir trečiasis, ir taip toliau… Turgus suteikia galimybę vystytis smulkiajam verslui, kuris visame pasaulyje simbolizuoja valstybės stabilumą“, – sakė A. Kupčinskas.

Centrinio Kauno turgaus atstovai paskaičiavo, kad per metus čia parduota apie 200 km rūkytų dešrų – tiek kiek užtektų nutiesti nuo Kauno iki Klaipėdos.

Rūkytų kumpių turgaus lankytojai nupirko beveik 200 tonų – tiek kiek būtų galima sutalpinti į penkis pačius didžiausius vilkikus. Gyvų žuvų parduota tiek, kad jei jos išsirikiuotų Nemune, tokia gyva grandinė tęstųsi nuo Birštono iki Kauno – apie 50 km.

Tai – vieni iš populiariausių produktų Centriniame Kauno turguje, tačiau čia taip pat yra didelė vaisių, daržovių, pieno produktų, duonos gaminių pasiūla. Turguje įsikūrusios ir specializuotos parduotuvėlės, kuriose galima įsigyti tikrų itališkų ir ekologiškų maisto produktų, įvairių aliejų, arbatų, natūralių kūno priežiūros priemonių.

7 tūkst. kvadratinių metrų plotą užimančioje prekyvietėje kasdien dirba apie 250 prekybininkų.

Penktadienį, gruodžio 17 d., Centriniame turguje vyksta gimtadienio šventė, kurios metu visi turgaus lankytojai bus vaišinami karšta sriuba, grieš kaimo kapela, apsilankys Kalėdų Senelis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: