Playboy žurnalo nuotr.

Žurnalistė Noor Tagouri, gyvenanti JAV, tačiau turinti libanietiškų šaknų, Playboy žurnalui pozavo su hidžabu. 2012 metais Noor tapo pirmąją amerikiečių televizijos laidų vėdėja, kuri eteryje pasirodė dėvėdama religinį galvos apdangalą. Pavyzdį parodžiusi mergina įkvepia žmones, skatina neslėpti savo tapatybės bei siekti savo svajonių.

„Renegates series“ – tai žurnalo kampanija, kuri išskiria žmones, kurie yra drąsūs ir savo pavyzdžiu griauna stereotipus. Mergina šioje Playboy kampanijoje pozavo su odiniu švarkeliu, juodomis kelnėmis, marškinėliais su užrašu USA, baltais Converse sportbačiais bei žinoma, hidžabu.

Vakarų Virdžinijoje gyvenanti Noor pirmą kartą pritraukė žmonių dėmesį, kai 2012 metais publikavo nuotrauką su antrašte „Pirmoji vedėja Amerikos televizijos istorijoje devinti hidžabą.“ Šis įrašas tapo labai populiarus ir net įkvėpė „LetNoorShine“ (LeiskiteNoorŠvytėti) kampaniją internete, skatinančią žmones priimti savo tapatybę kokia ji yra bei realizuoti savo svajones.

111

instagram.com/ntagouri

Baigusi Merilendo universitetą, mergina 2015 metų gegužę dalyvavo TED konferencijoje, kurioje buvo viena iš dalyvių kalbančių apie kampanijos reikšmę ir svarbą.

222

instagram.com/ntagouri

Noor šiuo metu dirba naujienų agentūroje „Newsy“. Daugelis žmonių nustemba sužinoję, jog tokio žurnalo kaip Playboy fotosesijoje dalyvavo musulmonė moteris. Noor susilaukia daug kritikos, tačiau stengiasi į neigiamus komentarus nekreipti dėmesio. Mergina teigia, jog „Juose labai daug negatyvios energijos. Tai nėra sveika, stengiuosi save apsupti tik nuoširdžiais bei gerais žmonėmis.“

000

instagram.com/ntagouri

Prodiuseris Ayman Ismail, palaikantis merginos drąsų sprendimą, sako: „Musulmonų moterys dėvinčios hidžabą ir taip parodydamos savo religingumą yra labai pažeidžiamos, jos dažnai sulaukia kritikos iš žmonių su kitokiu požiūriu. Taigi, manau, kad kai merginos pasiryžta atvirai kalbėti apie musulmonių moterų teises, jos nusipelno visos musulmonų bendruomenės palaikymo.“

Taip pat skaitykite: Erotikos gigantas “PLAYBOY” keičiasi. Galimi ateities scenarijai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: