lsdp.lt archyvo nuotr.

Premjeras ramina Lietuvos verslininkus, kurie jaudinasi dėl Rusijos ir Ukrainos įtampos. Pasak Algirdo Butkevičiaus, Ūkio ministerija rado būdų, kaip finansiškai padėti bendrovėms, persiorientuojančioms į kitas rinkas.

“Matau, kad ta įtampa, kuri vyrauja šalyje, jau persmelkia ir verslo aplinką. To tikrai neturėtų būti”, – interviu LRT radijui antradienį pareiškė premjeras.

Pasak jo, Ūkio ministerija jau yra paruošusi keletą skubių programų, skirstant 2007-2013 metų finansinės paramos likučius.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS patvirtino, kad verslui remti bus panaudotos lėšos iš pasibaigusio finansinio laikotarpio, panaudojant neįsisavintas lėšas.

“Yra numatyta šiais metais finansuoti verslą, kuris suras rinkas kitose šalyse. Taip pat numatyta finansinė parama verslininkams Lietuvoje, kurie plėtoja gamybą. Netgi bus peržiūrėti finansiniai likučiai, kurie bus nukreipti teisinga kryptimi”, – sakė premjeras.

“Kalbant apie Lietuvą, Lietuva yra saugi, saugoma, dėl to piliečiai neturėtų nuogąstauti. Vystome savo nacionalinius pajėgumus ir neabejojame sąjungininkų garantijomis”, – pridūrė A.Butkevičius.

Premjeras praėjusią savaitę pažadėjo, kad, jeigu sutriktų Lietuvos eksportas į Rusiją, valdžia užsienio prekybos skatinimui skirtų 200 mln. litų. Lėšų šaltinis būtų Europos Sąjungos fondai.

Vyriausybė skaičiuoja, kad finansiniai ir ekonominai šalies praradimai dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto šiemet gali sudaryti 1,6 proc. bendrojo vidaus produkto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: