© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Aktyviai lėšas savo rinkimų kampanijoms aukoja tiek asmenys, siekiantys tapti merais, tiek tarybos nariais, daugiausia pinigų kol kas skiria didmiesčių valdžioje norintys būti politikai.

Maksimalią sumą rinkimams ketina skirti Vilniaus mero kėdės siekiantis dabartinis sostinės vicemeras “darbietis” Jonas Pinskus – jis rinkimams iš savo turimų santaupų jau davė beveik visą leistiną sumą – daugiau kaip 13,3 tūkst. eurų. Per 13,5 tūkst. eurų savo kampanijai yra skyręs ir į Kauno vadovo postą su visuomeniniu rinkimų komitetu “Vieningas Kaunas”.pretenduojantis verslininkas Visvaldas Matijošaitis, rašo “Lietuvos žinios”.

Kandidatas į Vilniaus merus “tvarkietis” Petras Gražulis deklaravo savo politinės kampanijos sąskaitą papildęs 8 tūkst. eurų ir žada skirti dar 2 tūkst. eurų, Partijos “Jaunoji Lietuva” kandidatas į Kauno merus Stanislovas Buškevičius deklaravo rinkimams jau skyręs per 7,2 tūkst. eurų nuosavų lėšų. Kiti kandidatai dėl didmiesčių vadovų postų skiria gerokai mažesnes sumas. Tačiau aktyviau, VRKduomenimis, maksimaliomis sumomis remia siekiantys būti išrinkti į savivaldybių tarybas.

13,5 tūkst. eurų yra skyręs ir V.Matjošaičio sūnus, į Kauno tarybą pretenduojantis su tėvo vadovaujam rinkimų komitetu, lenktynininkas Dainius Matijošaitis. Itin gausus būrys “darbiečių”, siekiančių patekti į Vilniaus tarybą, Darbo partijos (DP) rinkimų sąskaitą pildo didžiausiomis leistinomis sumomis. Maksimaliai – po 13,5 tūkst. eurų nuosavų lėšų yra sumokėję Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas, Palmyra Vinkšnaitė, Antanina Greičiuvienė, Sergejus Petuchas. Jonas Petras Jankauskas ir Algirdas Belevičius deklaravo, kad yra skyrę po 13,2 tūkst. eurų asmeninių lėšų.

Kandidatas savo politinei kampanijai finansuoti gali suteikti auką, neviršijančią 13 555 eurų.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1-ąją.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: