Gintautas Paluckas. ELTA / Andrius Ufartas

Kalbėdamas apie galimą būsimą koaliciją po Seimo rinkimų, socialdemokratas Gintautas Paluckas teigia, jog jo atstovaujama partija su nerimu stebi Eduardo Vaitkaus ir Remigijaus Žemaitaičio pasisakymus.

„Mes iš tikrųjų su nerimu žiūrime į kai kuriuos pono Vaitkaus pasakymus, kurie yra tikrai antivakarietiški ir antidemokratiški, mes su nerimu žiūrime į kai kuriuos Remigijaus Žemaitaičio antisemitinius pareiškimus“, – LRT televizijai sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, panašaus požiūrio laikosi ir tarptautinė bendruomenė.

„Sulaukėme signalų iš diplomatinių kanalų, ar iš tikrųjų jis turi galvoje tai, ką sako, ir panašiai. Tai yra svarbu ne tik mums ar mūsų viduje“, – kalbėjo parlamentaras.

Kalbėdamas apie būsimas koalicijas G. paluckas taip pat neslėpė, jog socialdemokratai galimybių bendradarbiauti su konservatoriais nemato.

„Galiu tik patvirtinti, jog su konservatoriais į koaliciją mes tikrai neisime, esame kartoję tai ne kartą “, – sakė socdemas.

Anot jo, tokios koalicijos sudarymas būtų labai keistas, mat socialdemokratai pastaruosius ketverius metus nevengė kritikuoti konservatorių mėgintų įgyvendinti reformų bei patys teikė siūlymus, kurie liko nepriimti.

R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“ pastaruoju metu dažnai minėta kaip viena iš tikėtinų naujos valdančiosios daugumos narių. Tokias kalbas sustiprino Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė užsiminusi, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“.

Toks socialdemokratės pasisakymas buvo viešai sukritikuotas, akcentuojant, kad partijos „Nemuno aušra“ lyderis R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo (KT) buvo pripažintas dėl antisemitinių pareiškimų sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją. Po tokio KT verdikto, politikas pats atsisakė Seimo nario mandato.

Reaguodama į V. Blinkevičiūtės pasisakymą Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad nematytų savo politinės jėgos koalicijoje su „Nemuno aušra“, o konservatorių lyderis G. Landsbergis paragino centro kairėje ir dešinėje esančias partijas tartis ir taip po rudenį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.

Austėja Paulauskaitė (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: