© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį sukritikavo partijos narį parlamentarą Arimantą Dumčių dėl socialiniame tinkle “Facebook” pasidalinto straipsnio apie nacių lyderį Adolfą Hitlerį bei užsiminė, kad dėl to jis gali prarasti vienmandatę apygardą Seimo rinkimuose.

Parlamentaras Facebook paskyroje pasidalijo nuoroda į straipsnį „Kaip Hitleris pažabojo nedarbą ir atgaivino Vokietijos ekonomiką“.

Straipsnyje teigiama, kad „Hitleriui nuostabiai pavyko transformuoti tautos dvasią ir požiūrį į kitus piliečius. […] Hitlerio sėkmė pažabojant nedarbą po anšliuso Austrijoje yra vienas nuostabiausių ekonominių pasiekimų”.

“Aš manyčiau, kad skyrius, priimdamas sprendimą dėl keliamo kandidato, turėtų atsižvelgti į gerbiamo A.Dumčiaus “Facebook” dalinamus straipsnius”, – BNS ketvirtadienį sakė G.Landsbergis.

Konservatorių lyderio teigimu, A.Hitlerio tariamų pasiekimų aprašinėjimas, kai nutylimas Holokaustas ir kiti baisūs šio režimo nusikaltimai, yra visiškai nepriimtinas.

Dėl A.Dumčiaus kėlimo kandidatu vienmandatėje apygardoje turėtų apsispręsti Kauno TS-LKD skyrius. Kauno skyrių sueigos pirmininkas Andrius Kupčinskas BNS sakė, kad Seimo nariui derėtų įrašą iš savo profilio pašalinti, o dėl kandidatų Seimo rinkimuose bus apsispręsta slaptu balsavimu.

“Apsispręs skyriaus taryba – akivaizdu, kad ne iš vieno bus renkama. Anksčiau partijoje buvo, kad jeigu Seimo narys laimėjęs vienmandatėje, turėjo prioritetą, jeigu aktyviai veikė, toliau eiti ir dalyvauti rinkimuose. O dabar, būtent partijos pirmininkas G.Landsbergis pasiūlė, kad ne mažiau kaip iš dviejų ir svarbiausia – slaptu balsavimu būtų renkama skyriaus”, – kalbėjo A.Kupčinskas.

Ar bausti A.Dumčių kaip partijos narį, pasak G.Landsbergio, bus svarstoma išklausius jo paaiškinimą. Kol kas jo gauti G.Landsbergiui nepavyko.

BNS taip pat nepavyko susisiekti su Seimo nariu – jis neatsiliepė telefonu.

Pagal išsilavinimą medikas A.Dumčius į Seimą renkamas nuo 2004 metų. Pastarąjį kartą jis išrinktas vienmandatėje Kalniečių rinkimų apygardoje.

Kiti parlamento rinkimai vyks 2016 metų rudenį.

Taip pat skaitykite: 10 labiausiai bauginančių nacių gydytojų

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: