© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos ir Rusijos pašliję santykiai neigiamai paveikė žemės ūkį, sako žemė ūkio ministrė Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė.

“Rinkų Rusijoje praradimas mūsų žemės ūkio sektoriui, kaip ir visam šalies ūkiui, turėjo daug neigiamos įtakos. Ekonominiai, ūkiniai santykiai tiesiogiai priklauso nuo politinių santykių ir užsienio politikos. Tai yra visos mūsų Vyriausybės ir Prezidentūros užduotis. Alternatyvių rinkų ieškome, pavyzdžiui, kitąmet planuojame siųsti mūsų žemės ūkio atašė į Kiniją, kurio darbo tikslas ir bus įžengti į rinkas šioje šalyje bei dairytis naujų rinkų Japonijoje, Vietname, Mongolijoje ir Pietų Korėjoje. Jau buvau susitikusi su mūsų atašė JAV, su kuriuo diskutavome apie rinkų paieškas abiejuose Amerikos žemynuose”, – interviu “Kauno dienai” teigė V.Baltraitienė.

Pasak jos, žemės ūkio paskirties žemės pardavimo užsieniečiams reikalavimus numatantis neseniai priimtas įstatymas nėra visiškai teisingas, nes pirmiausia kirto saviems, Lietuvoje ūkininkaujantiems žmonėms.

“Įstatymas buvo rengiamas labai skubotai, neįvertinus daugelio aplinkybių, niuansų. Tad manau, jog jį reikia iš esmės tobulinti”, – teigė ministrė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: