Linas Balsys

Dėl įtarimų piknaudžiavus alkoholiu Seimo nariui Linui Balsiui ko gero teks susidurti su dideliais nemalonumais.

Pasitvirtinus įtarimams, kad parlamentaras yra neblaivus, jam gresia apkalta. L. Balsys Seime susirinkusiems žurnalistams sutikęs pasitikrinti alkotesteriu pripūtė 1,82 prom. alkoholio.

Vėliau paaiškėjo, kad ketvirtadienį 12.12 val. gautas pranešimas iš Vadovybės apsaugos departamento (VAD) budėtojų dalies, kad maždaug prieš 20 min. iš Seimo rūmų galbūt neblaivus Seimo narys Linas Balsys išvažiavo automobiliu „VW Caddy“. Policijos pajėgos tikrina gautą informaciją ir ieško, kaip įtariama, neblaivaus už automobilio vairo sėdusio parlamentaro.

„Žinau, kad jis savanoriškai sutiko papūsti į alkotesterį ir pripažįsta turbūt tą normą, kad ji negalima. Mes besąlygiškai turėtume neleisti ir jis turėtų nedirbti tokiu metu“, – susirinkusiems žurnalistams sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

V. Pranskietis taip pat akcentavo, kad reikia ieškoti būdų, kaip padėti parlamentarui, nes alkoholizmas esanti liga.

Pasak seimo pirmoji vicepirmininkės Rimos Baškienės, L. Balsys savo automobiliu išvyko iš Seimo. Tai esą parodė vaizdo kamerų įrašai.

Apie tai, kad seimo nario L. Balsio kaip Seimo Mišrios grupės narių pirmininko neveiksnumas ir nedalyvavimas posėdžiuose gali būti susijęs su tam tikromis priklausomybėmis šios savaitės pradžioje yra pasisakiusi parlamentarė Aušra Maldeikienė.

Linas Balsys buvo ilgametis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos korespondentas Briuselyje. 2009–2011 m. prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovas spaudai. 2011–2012 m. dėstė žurnalistiką ir viešuosius ryšius Vilniaus universitete ir Kauno technologijos universitete. 2011–2012 m. „Žaliosios politikos instituto“ direktorius. Nuo 2012 m. Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas, Seimo narys. 2014 m. Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų dalyvis (jam nepavyko surinkti būtino parašų kiekio). 2016 m. išrinktas parlamentaru Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: