(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija nepritarė, kad būtų pratęsta požeminės perėjos, esančios M. K. Čiurlionio g. ir Vytauto pr. sankirtoje, eksploatavimo ir priežiūros paslaugų teikimo sutartis. Buvo nuspręsta skelbti naują konkursą, kurio metu būtų išrinktas rangovas, kuris prižiūrėtų visas šešias miesto požemines perėjas.

Kolegijos nariai išsakė nuogąstavimus, jog likusios perėjos yra be priežiūros, nuolat niokojamos vandalų. Dienos metu per požemines perėjas vaikšto labai daug žmonių, todėl būtina užtikrinti gyventojams saugumą.

„Ne kartą buvo kalbėta, kad Kaune būtų prižiūrimos visos požeminės perėjos. Galbūt dienos metu vandalai ir nedrįsta gadinti miesto turto, tačiau vakarais perėjos yra niokojamos“, – sakė miesto meras A. Kupčinskas.

Gediminas Žukauskas pritarė nuomonei, kad ta bendrovė, kuri laimės naujai skelbiamą konkursą, privalėtų prisiimti visą atsakomybę už perėjų priežiūrą ir eksploatavimą.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Gatautis atkreipė visų dėmesį, kad paskutiniu metu mieste padaugėjo metalinių grotelių ir kitų metalinių detalių vagysčių. „Visi žinome, kur atsiduria pavogtos metalinės grotelės, supirkimo punktuose. Galbūt reikėtų su policijos atstovais pasikalbėti, kad jie taip pat padėtų kontroliuoti situaciją“, – kalbėjo R. Gatautis.

Kolegijos nariai vienbalsiai pritarė, kad Savivaldybė kreiptųsi pagalbos į policiją, prašydama skirti daugiau dėmesio minėtoms vagystėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: