(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto taryba šių metų liepos 23 d. patvirtino Kauno gatvių kasinėjimo ir jų sutvarkymo taisykles, tačiau neretai įmonės, turinčios požeminius tinklus, nesilaiko šių taisyklių.

Tarybos priimtų taisyklių tikslas – pasiekti, kad po avarinio arba planinio kasinėjimo gatvės būtų sutvarkomos taip, kad neliktų duobių, įlinkimų, asfalto ištrupėjimo, o svarbiausia, kad darbai nesitęstų labai ilgai.

Trečiadienį Savivaldybėje vykusiame pasitarime dalyvavo visų įmonių, turinčių požeminius tinklus, atstovai. Dėl požeminių tinklų avarijų arba planinio remonto tenka kasinėti gatves ir žaliuosius plotus, todėl tinklų savininkai buvo informuoti apie tai, kad privalo griežtai laikytis Tarybos sprendimo reikalavimų.

Avarijų likvidavimo atveju darbai turi būti atlikti per 5 dienas, o po planinių kasinėjimų – per tą laikotarpį, kuriam išduotas leidimas.

Laboratorinių bandymų centro direktorius Gediminas Kunčinas įspėjo susirinkusius, kad visada reikia kviesti šios tarnybos atstovus, kurie atlieka dangos tankio tyrimus.

Šio centro direktoriaus pavaduotojas Petras Morkūnas pateikė sąrašą tinklų savininkų, kurie nesilaiko reikalavimų: retai arba visai nekviečia Laboratorinių tyrimų centro specialistų, kurie atlieka dangos tankio tyrimus.

„Dauguma bendrovių tik maždaug pusei savo atliktų darbų patikrinti kviečia minėto centro specialistus, pavyzdžiui, „Magistralė” (55 proc. atvejų), „Energijos servisas” (50 proc.) „Kauno vandenys” 83 proc. darbų kviečia ekspertus, tačiau juos reikėtų kviesti visada.

Bendrovė VST tik 8 proc. savo darbų kviečia mūsų specialistus.

Be to, dažnai darbai trunka ilgiau negu nurodyta išduotame leidime. Kauno gatvės turi būti tvarkingos. Planinius darbus reikia derinti su Savivaldybe, nes iš anksto yra žinoma, kurios gatvės bus remontuojamos kitais metais, todėl ir tinklų remontą būtina atlikti tuo pačiu metu”, – sakė P. Morkūnas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikisi, kad bendrovės atsižvelgs į išsakytas mintis ir laikysis Tarybos sprendimo reikalavimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: