Augustės Gumbytės/Kauno Žinių archyvo nuotr.
Trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje vykusio pasitarimo su verslininkais metu buvo aptartos miesto šventinio puošimo vizijos. Šiemet nemaža dalis viešųjų miesto erdvių sulauks naujų papuošimų. Tikimasi, kad prie miesto puošimo ženkliai prisidės ir verslininkai.

 

„Artėja šventinis laikotarpis, norisi kuo gražiau papuošti miestą ir kauniečius užkrėsti šventine nuotaika, kuri išsilaikytų kuo ilgiau bei keltų pasididžiavimą savo miestu. Todėl tikimės, jog verslininkai ir įmonės į miesto papuošimą žiūrės rimtai ir pademonstruos socialiai atsakingą požiūrį”, – susitikime sakė A. Kupčinskas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjo Algirdo Vaitiekūno, šiuo metu perkamos papuošimams skirtos medžiagos. Laisvės alėjoje, Vilniaus g., Sapiegos g., pagrindinėse aikštėse ir kitose reprezentacinėse miesto vietose bus sumontuotos elektrinės girliandos, meninės instaliacijos.

„Iki lapkričio 30 d. miestas turi būti visiškai pasiruošęs ir sumontavęs visus papuošimus. Tą dieną viskas turi pradėti veikti”, – pabrėžė A. Vaitiekūnas.

„Šiemet norisi tęsti praėjusių metų darbus, todėl pasitelkėme studentiją, menininkų gildijos atstovus. Kadangi sinoptikai ateinančią žiemą įvardina kaip vieną šalčiausių, nusprendėme, jog plėtosime šiltų Kalėdų tematiką. Rotušės aikštė kartu su kasmet renkama gražiausia Lietuvos Kalėdų egle bus atnaujinta ir džiugins miestiečių akis ir širdis. Apskritai senamiestyje tikimės sukurti šiltą ir jaukią atmosferą”, – teigė Tekstilininkų ir dailininkų gildijos vadovė Jolanta Šmidtienė.

Menininkės teigimu, dabar vyksta aktyvus bendravimas su verslininkais, kurie raginami prisidėti prie bendros senamiesčio puošybos koncepcijos. Šventiniu periodu bus papuoštos ne tik viešosios miesto erdvės. Viešojo transporto įmonių vadovai įpareigoti bendradarbiaujant su menininkais papuošti Kauno mieste kursuojančius troleibusus ir autobusus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: