Pramonės produkcijos kainos pakilo 0,5 proc.
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos statistikos departamentas praneša, kad 2011 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,5 procento.

Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 2,8 procento pabrangusi rafinuotų naftos produktų gamybos, 3,1 – elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo, 0,5 procento – maisto produktų gamybos produkcija ir 9,5 procento atpigusi chemikalų ir chemijos produktų gamybos, 0,6 – metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gamybos produkcija.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį (2011 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn.) padidėjo 1,4 procento.

Šį kainų pokytį didžiąja dalimi lėmė 3,1 procento pabrangusi elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo, 1,7 – maisto produktų gamybos, 1,2 procento – rafinuotų naftos produktų gamybos produkcija ir 4,2 procento atpigusi chemikalų ir chemijos produktų gamybos, 1,1 – medienos ir medienos gaminių, išskyrus baldus, gamybos produkcija.

Iš maisto produktų daugiausia pabrango paruošti valgiai ir patiekalai – 4,7 procento, kakava, šokoladas ir cukraus saldumynai – 4 procentais, pieno produktai – 2,3 procento, o atpigo užgardai ir pagardai – 4,5 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 0,1 procento. Didžiausią įtaką kainų pokyčiui turėjo 10,6 procento atpigusi chemikalų ir chemijos produktų gamybos, 1,3 – maisto produktų gamybos produkcija ir 3,2 procento pabrangusi rafinuotų naftos produktų, 4,6 – atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcija.

Per metus (2011 m. liepos mėn., palyginti su 2010 m. liepos mėn.) visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 13,7 procento. Daugiausia pabrango žalios naftos gavybos – 36,5 procento, rafinuotų naftos produktų gamybos – 30,8, chemikalų ir chemijos produktų gamybos produkcija – 21,4 procento, o atpigo kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos – 10,4 procento, drabužių siuvimo – 5,8, metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gamybos produkcija – 4,3 procento.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus padidėjo 10,7 procento. Iš Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos daugiausia pabrango rafinuotų naftos produktų gamybos – 30,8 procento, žalios naftos gavybos – 28,7, chemikalų ir chemijos produktų gamybos produkcija – 22,2 procento, o atpigo niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos gamybos – 6,4, metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gamybos produkcija – 6,3 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus padidėjo 16,8 procento. Daugiausia pabrango žalios naftos gavybos – 40,6 procento, rafinuotų naftos produktų gamybos – 30,8, chemikalų ir chemijos produktų gamybos produkcija – 22,1 procento, o atpigo kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos – 14,6, drabužių siuvimo produkcija – 6,7 procento.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: