© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Daugybė oreivystės entuziastų, susirinkusių šiaurės rytų Prancūzijoje, pasiekė du pasaulio rekordus, kai į dangų pakilo 408 spalvingi karšto oro balionai, o prieš vieną masinį startą jų buvo išrikiuota net 391.

Tačiau Lotaringijos pasaulinio oro balionų festivalio, rengiamo netoli Meco miesto ir šiemet pritraukusio daugiau negu 350 tūkst. žmonių, organizatoriai skundėsi dėl permainingų orų ir kai kurių dalyvių netinkamo elgesio.

“Per 25 metus, šiemet surengta mažiausiai skrydžių – (dėl) labai nepastovių orų, per didelio vėjo kai kuriais vakarais, taip pat audrų”, – festivalio įkūrėjas Philippe’as Buronas Pilatre’as (Filipas Buronas Pilatras) sekmadienį sakė naujienų agentūrai AFP.

Per dešimt festivalio dienų buvo galima surengti tik mažiau nei pusę iš 19 planuotų masinių skrydžių, nurodė jis.

Ph.B.Pilatre’as taip pat apgailestavo dėl kai kurių dalyvių “nemandagaus elgesio”, ypač 20 pilotų, kurie tyčia nutupdė savo balionus pasėlių laukuose, o ne ant kelių ir keliukų, supykdydami vietos ūkininkus.

Festivalyje, kuris baigėsi sekmadienį, dalyvavo iš viso 1 207 pilotai, beveik 2 000 komandų narių ir 983 karšto oro balionai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: