cafepress.com archyvo nuotr.

Prancūzijoje prieš Avinjono teismą trečiadienį turėjo stoti trimečio rugsėjo 11 dieną gimusio berniuko Jihado (Džihado) motina ir dėdė, kurie išleido vaiką į darželį vilkintį sportinius marškinėlius su užrašu “Je suis une bombe” (“Aš esu bomba”).

Ant drabužio, su kuriuo vaikas atėjo į pietinio Sorgo miestelio darželį rugsėjo 25 dieną, nugaros taip pat buvo parašyta “Jihad ne le 11 septembre” (“Džihadas, gimęs rugsėjo 11-ąją)”.

Vaiko motinai ir dėdei buvo pateikti kaltinimai dėl toleravimo išpuoliams, panašiems į rugsėjo 11-osios atakas Jungtinėse Valstijose. Berniuko dėdė nupirko minėtus marškinėlius, o motina jais aprengtą vaiką išleido į mokyklą.

Jihado mokytoja apie įvykį pranešė pareigūnams, o po kelių dienų miesto meras Thierry Lagneau (Tjeri Lanjo), priklausantis konservatorių partijai UMP, kreipėsi dėl jo į prokuratūrą.

“Aš smerkiu tokį tėvų požiūrį, nes jie gėdingai pasinaudojo mažamečiu asmeniu, norėdami perduoti politinę žinutę”, – sakė Th.Lagneau.

Pasak prokurorų, 2009 metų rugsėjo 11 dieną gimusio berniuko motina ir dėdė iki šiol nebuvo žinomi kaip islamistai.

Moterį nustebino aplinkinių reakcija į vaiko drabužį ir jo sukelto skandalo mastas, pridūrė jie.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: