(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Spalio 23 d. Kaune, A. Sabonio krepšinio centre, vyko jau antrasis Reebok organizuojamas aerobics session renginys, kuris įrodė, jog ne tik krepšinis ar futbolas yra populiarūs Lietuvoje – į daugiau nei šešias valandas vykusį aerobikos maratoną susirinko apie tris šimtus aerobikai neabejingų entuziastų. Norinčių energingai praleisti dieną amžius buvo išties įvairus – nuo pirmose gretose „trypusių“ penkiamečių iki garbaus amžiaus damų. Nors aerobika – gana moteriška sporto šaka, tačiau „paprakaituoti“ susirinko ir nemažai vaikinų bei vyrų.

Žmonių, parodžiusių susidomėjimą buvo išties nemažai, tačiau tam buvo rimta priežastis – savo naujausius užsiėmimus bei treniravimo sistemas pristatyti atvyko garsūs ir tituluoti prezenteriai iš Švedijos (Jennie Widegren ir Cecilia Ostman) bei Latvijos (Kaspars Ozolins ir Ralfs Upmanis).

Renginiui dėmesio skirta buvo gana daug – beveik mėnesį prieš renginį pasirodžiusi reklama per radiją bei televiziją, reklaminiai plakatai sporto klubuose, iš lūpų į lūpas keliaujančios naujienos apie atvykstančias „žvaigždes“. Gaila, tačiau ne visos vadinamosios „žvaigždės“ pateisino lūkesčius. „Jennie Widegren vedamos šokių pamokos buvo išties įspūdingos, tačiau kiti prezenteriai kiek nuvylė“, – sakė renginio dalyvė Živilė. „Manau, kad turint tokį vardą reikėtų pasistengti labiau, nes dabar atrodė, jog latviai atvyko tiesiog su mintim „ką nors sugalvosim“, choreografija buvo primityvi, tarpusavio sinchronas dažnai pavesdavo“, – Živilei pritarė kita renginyje dalyvavusi mergina.

„Dieną praleidau gerai, puikiai nuteikė Jennie iš Švedijos šokių pamokos, kurių metu trumpam pasijutau tarsi Lady Gaga besifilmuojanti naujausiame video klipe, tačiau nemanau, kad renginys vertas penkiasdešimties litų, kuriuos sumokėjau, nes kita trenerė iš Švedijos demonstravo tiesiog pratimus, kuriuos pamokinti gali kiekvienas treneris sporto klube, o latviai išvis nuvylė“, – tokia buvo dar vienos sporto mylėtojos nuomonė apie plačiai išreklamuotąją aerobikos fiestą.

Daugumos dalyvių nuomonė buvo panaši – energijos, geros nuotaikos, puikios muzikos ir sudegintų kalorijų tikrai netrūko. Organizacinė dalis taip pat nepavedė – viskas vyko laiku, pagal numatytą programą, be jokių techninių nesklandumų.

Trenerei Jennie Widegren, pristačiusiai dvi nuostabias šokių pamokas priekaištų neturėjo niekas – jos energija, šypsena ir profesionalūs judesiai sužavėjo aistruolių minią. Cecilia Ostman darbą atliko taip pat neblogai, tačiau jos kultivuojama sritis galbūt kiek mažiau tinkanti pristatyti tokio tipo renginiuose, tačiau čia tiesiog pastaba organizatoriams, kad kitą kartą verčiau būtų kviesti svečią, kuris labiau užvestų publiką.

Daugiausiai kritikos susilaukė Latvijoje gerai žinomi ir už puikų darbą vertinami treneriai Kaspars Ozolins ir Ralfs Upmanis. Šmaikštumo ir linksmo šokio, kurį jie atliko skambant populiariai lietuviškai dainai, neužteko dalyviams sužavėti. Jų pristatyta „Afro dance“ programa buvo išties įdomi ir verta dėmesio, tačiau tarpusavio nesusiderinimas ir dažnos klaidos parodė neatskingą požiūrį į renginį ir kiek nuvylė sporto bei aerobikos mylėtojus, kurių tarpe susirinko nemažai įvairių stilių šokių, aerobikos trenerių iš visos Lietuvos.

Pakalbinus sporto studijos „Fankas“ trenerį Andžej Michmel, kuris buvo vienas iš renginio organizatorių, jis teigė, jog labai smagu, kad susidomėjimas tokio tipo renginiais yra didžiulis, kad žmonių skaičius pateisino lūkesčius. „Žinoma, ne viskas vyko visiškai sklandžiai, truputėlį nuvylė mūsų svečiai, kurių profesionalumu neabejojome, tačiau tai tik antrasis musų kartu su Reebok organizuojamas tokio masto renginys, todėl į viską žvelgiame optimistiškai, tikimės, kad renginio metu atsiradę nesklandumai bus mums pamoka, ką reikėtų ir ko nereiktų daryti kitą kartą, o kitas kartas tikrai bus!“ – pažadėjo besišypsantis ir visada gerai nusiteikęs Andžej Michmel.

Straipsnis parengtas VU KHF LFR8 grupės studentės Redos Mickevičiūtės

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: