Rimo Čiurlionio tapybos darbų parodos atidarymas

Rugpjūčio 3 d., trečiadienį, 16 val. viešojoje įstaigoje „Prezidento Valdo Adamkaus biblioteka-muziejus“ (S. Daukanto g. 25) įvyks Rimo Čiurlionio tapybos darbų parodos „Ten pat gyvenam, ten pat sugrįžtam“ atidarymas ir vieša diskusija tema „Ką reiškia būti šiandienos lietuviu?“

Diskusijoje dalyvaus Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, menotyrininkė prof. Rasutė Žukienė, istorikas prof. Egidijus Aleksandravičius ir ekspozicijos autorius Rimas Čiurlionis.

R. Čiurlionio darbai dažniau eksponuojami JAV galerijose, puošia interjerus privačiose kolekcijose tiek šiapus, tiek anapus Atlanto. Originalūs, kruopštūs, preciziško estetizmo paveikslai traukia akį akivaizdžiu profesionalumu, intriguoja kontrastais, kur susipina gilus geometrinis piešinys bei tapybiškai lyriškas simbolizmas, išryškintas individualia technika.

Pasak menotyrininkės R. Žukienės, R. Čiurlionis meistriškai valdo tapybinę plokštumą, kūryboje jam pavyksta įtaigiai sluoksniuoti savo patyrimus, apmąstymus, nuotaikas.

„R. Čiurlionio kūrybos pristatymas ir diskusija yra pirmasis viešas renginys neseniai įsteigtoje Valdo Adamkaus Prezidentinėje bibliotekoje. Simboliška, kad veikla prasideda R. Čiurlionio darbų paroda. Augęs ir mokęsis Kaune, vėliau savo kūrybos dirbtuves perkėlęs į Čikagą, jis yra puikus lietuvio pasaulyje pavyzdys.

Neabejotinai svarbios yra diskusijos apie gyvenimo būdą lietuvių, kurie patys kuria šiandieninio pasaulio ir gyvenimo formas, o nėra vien vartotojai. Taip pat labai simboliška, kad Valdo Adamkaus Prezidentinėje bibliotekoje bursis meną mylintys žmonės – V. Adamkus visada buvo žinomas meno gerbėjas ir mecenatas“, – teigia V. Adamkaus bibliotekos-muziejaus vadovas Arūnas Antanaitis.

Vytauto Didžiojo universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: