Rotušėje meras apdovanojo jaunuosius menininkus
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 30 d., Rotušėje miesto meras A. Kupčinskas vardiniais medaliais ir padėkos raštais apdovanojo mokinius, kurie neformaliojo švietimo srityje per praėjusius mokslo metus pasiekė gražių laimėjimų.

Buvo apdovanoti ir pagerbti mokiniai, kurie po pamokų muzikuoja, piešia, modeliuoja, lanko choreografijos, teatro studijas ir sportuoja.

Atminimo medaliais buvo apdovanoti net 58 mokiniai ir 27 mokinių komandos, o jų mokytojai – mero padėkomis ir gėlėmis.

Kaip ir kasmet, gausias būrys – dainuojančių ir muzikuojančių muzikos mokyklų ugdytinių. Šiemet tokių, patyrusių atradimų džiaugsmą, kūrybos srityje yra net 30. Tai akordeonininkai, gitaristai, fleitos, fortepijono meistrai, solistai.
Daug pasiekimų, šokio, teatro, žurnalistikos, meninio skaitymo ir sporto srityse.

„Mieli mokiniai, mokytojai, tėveliai, sveikinu susirinkusius į Rotušę, kurioje įteikiami patys garbingiausi apdovanojimai. Kaunas pagrįstai gali didžiuotis ne tik sportu, bet ir pasiekimais mokslo bei meno srityse. Miestui reikalingas jūsų protas, talentas ir energija. Nuoširdžiai sveikinu jus šios dienos apdovanojimo proga. Linkiu, kad tų apdovanojimų būtų kuo daugiau“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pirmiausiai apdovanojimus meras įteikė pasižymėjusiems muzikos srityse. Daug talentų išugdė Kauno 1-oji, A. Kačanausko, M. Petrausko muzikos mokyklos. Laurus pelnė akordeonininkai, gitaristai, fleitistai, birbynininkai, instrumentinai ansambliai ir kt.

Jaunuosius talentus pasveikino miesto Tarybos Švietimo ir sporto komiteto narė Loreta Kekienė.

„Gėriuosi jumis, jainais žmonėmis, kurie laisvalaikį praleidžiate ne akropoliuose, o užsiimate gražia veikla, lankote įvairias repeticijas, būrelius. Jūs gimėte su Dievo dovana, bet ją išpakuoti padėjo jūsų tėveliai ir mokytojai. Linkiu jums sėkmės”.

Atsiimti apdovanojimų meras A. Kupčinskas kvietė vis naujus laureatus. Įdomu tai, kad greta vyresniųjų rikiavosi ir visai maži mokinukai. Juos išugdė „Šilo“ pradinės, Palemono, „Ąžuolo“, Maironio universitetinės gimnazijos, Kauno choreografijos mokyklos, Kauno tautinės kultūros centro pedagogai.

Dailės srityje pasižymėjo „Saulės“, Milikonių, „Vyturio“, Palemono, Dainavos, J. Grušo, M., „Purienų“, „Rasos“, Julijanavos mokyklų, M. Dobužinskio estetinio lavinimo centro, Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų ir kitų švietimo įstaigų mokiniai.

Teatro srityje sužibėjo Šv. Mato, A. Smetonos, S. Daukanto, T. Masiulio, „Žiburio“, mokyklų „Vilkolakio“, Kauno vaikų ir jaunimo studijos jaunieji aktoriai bei skaitovai, o modeliavimo srityje išmonę parodė Moksleivių techninės kūrybos centro modeliuotojai.

Sporto srityje laurus iškovojo Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro, J. Laužiko specialiosios, Gedimino sporto ir sveikatingumo mokyklų, J. Basanavičiaus, A. Žikevičiaus, Jaunųjų turistų centro, S. Dariaus ir S. Girėno, „Žiburio“, KTU gimnazijos mokiniai.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas A. Bagdonas kreipdamasis į susirinkusius sakė: „Gerbiami nugalėtojai, mokytojai, mums labai malonu matyti tiek daug mokinių, susirinkusių į mero priėmimą Rotušėje. Geri rezultatai taip gret neatsiranda – reikia daug darbo. Dėkoju jums ir mokytojams už Kauno vardo garsinimą, dėkoju Savivaldybei ir miesto vadovams, kurie didelį dėmesį skiria švietimui ir jauniems talentams“.

Apdovanotųjų vardu kalbėjo Maironio universitetinės gimnazijos mokinys Juozas Liaugaudas. „Noriu padėkoti Savivaldybei, Švietimo ir ugdymo skyriui. Šis apdovanojimas yra įrodymas, kad jaunų žmonių klausomasi, jais tikima“, – sakė J. Liaugaudas. Po to jis grojo gitara ir padainavo dainą „Eina garsas“, (žodžiai Maironio) ir sulaukė gausių aplodismentų.

Šventės dalyvai ne tik atsiėmė apdovanojimus, bet ir koncertavo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: