(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Antradienį Kauno rotušėje vyko V. Kudirkos viešosios bibliotekos 85-mečio minėjimas ir bibliotekos darbuotojų pagerbimas.

Šventės pradžioje sugiedotas valstybės himnas ir įnešta bibliotekos vėliava. V. Kudirkos vidurinės mokyklos kudirkaičiai pasveikino bibliotekininkus ir kartu su jais giedojo himną.

Bibliotekos jubiliejaus šventėje dalyvavo meras Andrius Kupčinskas, mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, miesto Tarybos nariai Loreta Kudarienė, Antanina Medviedevienė, Gediminas Budnikas, Raimundas Kaminskas, Vytautas Vasilenko ir kt.

„Man malonu pasveikinti jus tokio gražaus jubiliejaus proga. Jūs atliekate labai svarbų darbą. Trisdešimtyje bibliotekos filialų nuolat vyksta naujų knygų pristatymai, susitikimai su rašytojais, kiti renginiai, gyventojai skaito knygas ir spaudos leidinius. Be to, jūs dirbate su naujomis technologijomis, mokote jomis naudotis gyventojus. Į biblioteką ateina ir jauni, ir pagyvenę žmonės, čia sudaromos galimybės keistis informacija. Direktoriui reikia rūpintis 30 filialų pastatais, jų renovacija. Bibliotekos filialai nuolat gražėja.

Sveikinu jus, linkiu didžiausios sėkmės. Tegul šis tauras suteikia jums tauro stiprybės”, – sakė meras A. Kupčinskas ir įteikė bibliotekai skulptūrėlę su miesto herbo atvaizdu, bibliotekos direktoriui Zenonui Vaškevičiui – žalvarinį J. Vileišio medalį, o vienuolikai bibliotekos darbuotojų – padėkos raštus.

Į V. Kudirkos bibliotekos 85-mečio jubiliejaus šventę atvyko Kultūros ministerijos atstovė Ramunė Petuchovaitė.

„Malonu dalyvauti vienos iš seniausių bibliotekų jubiliejaus iškilmėse. Viešosios bibliotekos įkūrimas buvo labai svarbus įvykis. Šiandien visuomenė yra kitokia, todėl pokyčiai vyksta ir bibliotekose. Biblioteka atvira visuomenei yra demokratijos vertybių saugotoja. Jūsų tikslas – suteikti informaciją visuomenei, skatinti kultūros pažangą, tobulėjimą. Visa tai priklauso nuo žmonių, kurie dirba bibliotekose. Sveikinu jus, džiaugiuosi būdama šioje erdvėje, kurios tikrai nusipelnė bibliotekininkai.

Perduodu jums linkėjimus nuo ministro Arūno Gelūno”, – kalbėjo R. Petuchovaitė ir įteikė padėkos raštus šiems V. Kudirkos bibliotekos darbuotojams Z. Vaškevičiui, V. Statulevičienei, L. Vrubliauskienei ir N. Domeikienei.

Jubiliejaus proga V. Kudirkos bibliotekos bendruomenę sveikino kolegos iš Vilniaus – M. Mažvydo bibliotekos, Bibliotekų centro atstovai, kolegos iš Apskrities bibliotekos, Kauno rajono bibliotekos ir V. Kudirkos mokyklos vadovai.

„Esame dvasingai pakylėti. Mišiose meldėmės už mirusius bibliotekininkus, už dirbančiųjų sveikatą ir neslėpsiu – už tai, kad padidėtų atlyginimai. Mišios buvo iškilmingos, giedojo solistė Rita Preikšaitė.

Per metus bibliotekoje apsilanko apie milijonas žmonių. Miesto meras su žmona lankosi bibliotekos renginiuose, vadinasi, su bibliotekomis mieste viskas tvarkoj”, – sakė direktorius Z. Vaškevičius.

V. Kudirkos bibliotekos 85-mečio jubiliejaus šventėje koncertavo Kauno styginių kvartetas, vadovaujamas S. Bartulio ir konkurso „Cantate Domino” laureatai sakralinės muzikos ansamblis „Akusto”, vadovas – Kęstutis Jakeliūnas.

Renginio vedėjas Vilius Kaminskas skaitė V. Kudirkos eiles ir kalbininko Jono Jablonskio mintis apie V. Kudirkos pasiaukojimą dėl Tėvynės, apie kilnius siekius ir idėjas, kurios paskatino atkurti valstybę. Jis palinkėjo, kad V. Kudirkos idėjos visada būtų gyvos bibliotekininkų širdyse.

Danutė MARCINKEVIČIENĖ

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: