© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusija Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO) ketina atsisakyti ginčų su Europos Sąjunga (ES) dėl ES trečiojo energetikos paketo, jei atitinkamos dvišalės derybos bus sėkmingos, pareiškė Rusijos atstovas.

“PPO esame pateikę kelis ieškinius, iš jų du – prieš ES, dėl energetikos, dėl trečiojo energetikos paketo. Visada laikėme principiniu reikalu tai, jog ieškinius atšauksime, jei pavyks pasiekti mus tenkinančius susitarimus. Derybos dėl galimo ieškinių prieš ES atsisakymo planuojamos artimiausiu metu”, – spaudos konferencijoje kalbėjo Rusijos Ekonomikos ministerijos Prekybos derybų departamento valdovas Maksimas Medvedkovas.

Jo žodžiais, pagrindinis susitarimas dėl energetikos ginčų su ES sprendimo jau pasiektas, esmines pozicijas Rusijos ir ES ekspertai suderins per artimiausias 2-3 savaites ir po to gali įvykti derybos.

Pernai balandį Rusija kreipėsi į PPO dėl ES energetikos politikos, apkaltindama ES trečiųjų šalių dujų ir elektros tiekėjų diskriminavimu, taikant ES trečiąjį energetikos paketą ir taip pažeidžiant įvairius tarptautinius prekybos susitarimus

Rusijos dujų monopolininkas “Gazprom” ginčija ES nuostatas, draudžiančias tai pačiai bendrovei valdyti vamzdynus ir skirstymo tinklus. Tačiau ES jas laiko didinančiomis konkurenciją ir mažinančiomis Europos priklausomybę nuo Rusijos monopolinio dujų tiekėjo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: