© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos kariškiai veikiausiai yra įtraukti į Ukrainos konfliktą prieš jų valią, ketvirtadienį pareiškė aukščiausias JAV kariuomenės pareigūnas, pridūręs, kad jau apie du mėnesius nesikalbėjo su Rusijos kariuomenės vadu, tačiau palaiko atvirą ryšių liniją.

“Manau, kad Rusijos kariuomenė ir jos vadai, kuriuos aš pažįstu, tikriausiai yra šiek tiek nenoringi dalyviai tokio pobūdžio kare”, – sakė JAV jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas Martinas Dempsey (Martinas Dempsis), pridūręs, kad Rusija naudoja tiek konvencines pajėgas, sutelktas palei sieną su Ukraina, tiek savo marionetes tos šalies viduje.

M.Dempsey šiuos komentarus išsakė po to, kai Jungtinės Valstijos apkaltino Rusiją atakuojant Ukrainos kariškių pozicijas prie abiejų šalių sienos artilerijos ugnimi, vykstant konfliktui tarp Kijevo vyriausybės ir prorusiškų separatistų.

JAV valstybės departamentas taip pat sakė turintis įrodymų, jog Rusija ketina apginkluoti separatistų pajėgas sunkesniais ir galingesniais salvinės raketų ugnies kompleksais.

“Manau, tai keičia padėtį”, – sakė M.Dempsey, kalbėdamas viename saugumo forume Aspeno mieste Kolorado valstijoje. Jis pridūrė, kad užuot mažinęs įtampą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas “iš tiesų priėmė sprendimą eskaluoti” konfliktą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: