(c) stock.xchng archyvo nuotr.

“Saugokime vieni kitus kelyje” – saugaus eismo projektas, 2010 metais vykdomas visoje Lietuvoje. Džiugu, kad įvairios institucijos vis labiau vienija jėgas bendram tikslui – avaringumo mažinimui Lietuvoje.

Birželio 22 dieną Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje šių institucijų – dviejų arkivyskupijų ir penkių vyskupijų, valstybinių kelių regioninių įmonių, apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų, Kelių direkcijos – atstovai aptarė pirmojo pusmečio veiklą, įvertino saugaus eismo situaciją keliuose.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Algirdo Kaminsko, 2009 m. Kauno apskrityje vykdyto projekto „Saugokime vieni kitus kelyje” renginius žmonės priėmė labai šiltai, nes jie skatino, kaip elgtis įprastose ir sudėtingose situacijose, kaip svarbu kelyje saugoti ir save, ir greta esantį žmogų. Šią kilnią misiją reikia tęsti, siekti, kad projekto idėjos pasiektų kiekvieno žmogaus sąmonę.

,,Žmogus visada yra kelyje. Ne tik tiesiogine prasme. Todėl visi sąmoningai turime rūpintis vieni kitais, saugoti”, – tokia pagrindinė Lietuvos policijos kapeliono Aušvydo Belicko kalbos mintis. Kapelionas priminė, kad policija ir parapijų kunigai jau turi bendradarbiavimo tradicijas. Kuo įvairesnės bendradarbiavimo formos, tuo geresni rezultatai. Projektą „Saugokime vieni kitus keliuose” į parapijas lydi kunigai. Aiškus ir nuoširdus dvasininko žodis tikrai daro įtaką kiekvienam. Svarbu, kad parapijos klebonas saugaus eismo renginiuose su bendruomenių nariais susitinka ir atokesnėse mūsų krašto vietose.

Tai projektas, bendram darbui suvienijęs saugaus eismo praktinio darbo specialistus ir sielo-vados atstovus, – taip Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis direktoriaus pareigas Algimantas Janušauskas pavadino projektą „Saugokime vieni kitus keliuose”. Turime bendrauti, kad išsaugotume vieni kitus, skleisti teisingą supratimą apie elgesį keliuose. Šiam projektui reikia fantazijos, jaunimo iniciatyvos, kad eismo specialistų ir kunigų balsas būtų išgirstas.

Mūsų visų pastangos, anot projekto koordinatoriaus kunigo Tomo Karklio, projektui suteikė patirtį ir turinį, kurį reikia skleisti. Tos priemonės, kurios pateikiamos renginių „Saugokime vieni kitus keliuose” metu, turi būti pristatomos – čia ir dabar. Gerai, kai tai daro klebonas – pamoksluose, atlaiduose, lankydamas parapiją.

Džiugu, kad prie šio darbo atsiranda norinčių ir galinčių prisidėti. Tai ir aukštųjų mokyklų studentai, kurie yra didžiųjų miestų bendruomenių nariai, ir moksleiviai, ir kaimų bei miestelių ir miestų bendruomenės. Pagalbininkų reikėtų ieškoti apskrityse, seniūnijose. Juk iš esmės, tai ne paslauga kažkam, tai – bendras darbas, tai rūpinimasis savimi ir vienas kitu. Vieni iš entuziastų, dalyvavusių projekto „Saugokime vieni kitus keliuose” aptarime, – Kauno medicinos universiteto studentų atstovai, kurie daug prisideda skleisdami patirtį apie pirmąją medicinos pagalbą keliuose. Bendradarbiaudami su Technologijos universiteto studentais, jie jau galvoja apie saugos liemenių su atšvaitais naujus projektus, dizainą, gal net „madas”.

Diskusijose aptarti kiti dalykai, kurie propaguoja saugų eismą keliuose, daro įtaką eismo dalyvių elgesiui, etikai ir moralei.

Saugokime vieni kitus kelyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: