(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Visą šią savaitę Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje svečiavosi ir praktiką atliko dvi projekto „Moksleiviai į Vyriausybę“ dalyvės – absolventė Viktorija Linkevičiūtė iš Kauno ir abiturientė Marija Šaraitė iš Utenos.

Visose ministerijose ir Ministro Pirmininko tarnyboje stažavosi iš viso 30 moksleivių ir abiturientų. Šis projektas skirtas skatinti jaunimą domėtis Lietuvos valstybės institucijų veikla, jų priimamais sprendimais aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko teigimu, toks projektas įdomus ne vien jauniems aktyviems žmonėms, bet naudingas ir institucijoms, kuriose jie lankosi. „Atrodo, kad į ministerijos koridorius pūstelėjo gaivaus vėjo. Mums ne tik svarbu pristatyti savo sritis, bet ir sužinoti, ką apie tai mano jaunoji karta, ko jie tikisi ir kokius praktinius sprendimus siūlytų iš savo patirties“, – sakė D. Jankauskas.

„Gyvenime pasitaiko momentų, kai viskas būna tiesiog puiku, žodžiais neapsakoma. Taip yra būtent dabar ir čia, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje. Pagaliau įsitikinau, kad Vyriausybėje bei ministerijose žmonės ne tokie jau baisūs, kaip daugeliui gali atrodyti. Per čia praleistas dienas įgavau neįkainojamos patirties ir informacijos, kuri tikrai pravers ateityje“, – gerų žodžių negailėjo Viktorija Linkevičiūtė.

Smalsiosios praktikantės bendravo su ministru D. Jankausku, susipažino su ministerijos vadovybe, domėjosi Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos, bendruomenių, šeimos gerovės, lyčių lygybės, piniginės paramos klausimais, vaikų ir jaunimo padėtimi, lygiomis galimybėmis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siekė supažindinti ne vien su pačios įstaigos, įstaigų prie ministerijos darbu ir kryptimis, bet ir su nevyriausybinėmis organizacijomis, kurios labai prisideda prie socialinės politikos įgyvendinimo. Moksleivės sužinojo kaip dirba Paramos vaikams centras, kuriame teikiama psichologinė pagalba vaikams, lankėsi Lietuvos žmonių su negalia sąjungoje, kur išgirdo išties nepaprastų pasakojimų apie tai, kiek daug gali žmogus padaryti, jei jis ir jo artimieji to siekia.

Marija Šaraitė džiaugėsi, kad po dienų, praleistų ministerijoje, jaučia vien tik teigiamas emocijas.

„Įsitikinau: koks lyderis, tokia ir komanda. Ministras Donatas Jankauskas – nuoširdus, paprastas žmogus, tad jį supanti aplinka – ministerijos darbuotojai – yra tokie patys. Pamatėme daug skyrių, bendravome su jų darbuotojais ir, nors atrodo visai svetima kokia nors jų darbo kryptis, atrandame kažką artimo bei naudingo. Jei jau Vyriausybė suteikė šią progą, reikia ją išnaudoti maksimaliai“, – sakė M. Šaraitė.

LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: