© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Didžiausio Lietuvoje SEB banko grupė, preliminariais duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 148,5 mln. litų neaudituoto grynojo pelno – 52,3 proc. daugiau nei 2013-ųjų sausio-birželio mėnesiais, kai grupės pelnas buvo 97,5 mln. litų.

Tik SEB banko grynasis neaudituotas pelnas šiemet siekė 148,4 mln. litų ir buvo 45,8 proc. didesnis nei pirmąjį 2013 metų pusmetį (101,8 mln. litų), teigiama banko pranešime.

“Šių metų pirmą pusmetį Lietuvos ekonomikos plėtros tempas šiek tiek sulėtėjo, daugiausia dėl mažėjusio eksporto. Vis dėlto bankų sistemai teigiamos įtakos turėtų turėti vidaus rinkos stiprėjimas ir pagyvėjęs investicijų procesas, kuris lemia didesnę paskolų ir kitų finansinių paslaugų paklausą”, – pranešime spaudai sakė SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras.

Anot jo, gyventojų ir įmonių lūkesčiai dėl ateities išlieka geri ir dėl pamažu atsigaunančios euro zonos ekonomikos, ir numatomo euro įvedimo 2015 metais

“Kita vertus, šalies ekonomikos augimo perspektyvos priklausys ir nuo to, kaip klostysis padėtis Rytų rinkose, kuriose veikiančios įmonės susiduria su didesne rizika dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto”, – tvirtino R.Kvedaras.

SEB banko grupės turtas per praėjusius 12 mėnesių padidėjo 4 proc. ir birželio pabaigoje buvo 23,7 mlrd. litų. Didžiausią turto dalį sudarančio grupės paskolų ir lizingo portfelio grynoji vertė palyginamuoju laikotarpiu sumenko 2 proc. iki 16,6 mlrd. litų.

SEB banko indėlių portfelis birželio pabaigoje siekė 13,3 mlrd. litų – 8 proc. daugiau nei 2013 metų birželio pabaigoje.

2013 metų lapkritį prie SEB banko prijungus išperkamosios nuomos bendrovę “SEB lizingas”, lyginamieji 2013 metų pirmojo pusmečio duomenys yra parodyti kartu su “SEB lizingo” duomenimis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: