darbopartija.lt archyvo nuotr.

Seimo pirmininkė “darbietė” Loreta Graužinienė pirmadienio rytą susitinka su Darbo partijos deleguotu švietimo ir mokslo ministru Dainiumi Pavalkiu. Parlamento vadovė anksčiau yra teigusi, kad turi abejonių dėl D.Pavalkio bei socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės darbo.

D.Pavalkis BNSpraėjusią savaitę teigė pats numanantis, kas konkrečiai gali kliūti jo darbe.

“Pavyzdžiui, šiais metais mes likome prie mokinio krepšelio metodikos, ją adaptavome, kad išsaugotume mažas mokyklas, nedideles gimnazijas kaimuose. Bet Vyriausybės ir partijos programoje yra suformuluota, kad palengva atsisakysime, bet mes negalime atsisakyti. Dėl mokyklų direktorių patikros prieš einant į konkursą, reikia tą sistemą keisti, bet mes nerandame sutarimo, tarpusavy ginčijamės. Mano daktariška prigimtis man sako, kad pirma padaryk tyrimus, paskui pjauk. Kol nesu įtikintas, kad yra taip, aš nedarau”, – kalbėjo D. Pavalkis.

Kita vertus, “darbiečių” reiškiamą kritiką ministras vadino politikavimu ir sako iš politikos norįs “išsinešti gerą vardą”.

“Kai jau tiek daug šneka visi, tai iš karto yra kažkokia politika, vien iš to matyti. (…) Man tokia situacija nelabai patinka, nes vienas iš dalykų, kurį norėčiau iš šios politikos išsinešti – tai pakankamai gerą savo vardą. Kita vertus, kaip sakiau, aš pripažįstu, kad nesame padarę visų darbų, kuriuos galėjome padaryti, kad tas nejuda taip greitai, kaip norime, kad pakeitimai, Vyriausybės programos įgyvendinimas taip greitai nevyksta. Bet švietimas – tokia sistema, kuri juda iš lėto”, – pridūrė ministras.

Seimo pirmininkė “darbietė” L.Graužinienė praėjusią savaitę tvirtino, jog ministrų likimo postuose klausimas dar nesvarstomas, nes bus siekiama jiems padėti tvarkantis su problemomis sektoriuje.

Tačiau klausiama, ar ministrai gali būti ramūs dėl savo postų iki pirmininkavimo ES Tarybai pabaigos, trumpai atsakė: “Nesakyčiau taip”.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Darbo partija svarsto galimybę keisti jos deleguotus ministrus. Pastarajame partijos tarybos posėdyje ministrai kritikuoti dėl prasto Vyriausybės programos vykdymo. “Darbiečiai” tvirtina norintys, kad jų deleguoti ministrai aktyviau inicijuotų ir teiktų su Vyriausybės programos įgyvendinimu susijusius sprendimus.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė “darbiečių” ministrams priekaištų neturįs.

Pagal valdančiųjų partijų susitarimą, Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus: A.Pabedinskienę į socialinės apsaugos ir darbo ministres, V.Jukną į žemės ūkio ministrus, Dainių Pavalkį į švietimo ir mokslo ministrus bei Šarūną Birutį į kultūros ministrus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: