Kaunas.lt archyvo nuotr.

Švęsdamos Kauno rotušės 470-ies metų jubiliejų, Senamiesčio bendruomenės sukirto rankomis dėl atskiro administracinio vieneto – Laisvos Kauno Respublikos Senamiesčio Magistrato – steigimo.

„Poreikis vienytis Senamiestyje veikiančioms draugijoms ir bendruomenėms kilo tuomet, kai rengdami Senamiesčio atgaivinimo strategiją supratome, jog ją pavyks įgyvendinti tik mums susivienijus. Aktyviai veikia Rotušės draugija, Vilniaus gatvės verslininkus vienijanti Senamiesčio draugija, judėjimas vyksta M. Valančiaus gatvėje. Teatralizuotos šventės metu Senamiesčio atgaivinimo strategiją įteikėme ir miesto merui Andriui Kupčinskui, pakviesdami ir Savivaldybę tapti Magistrato steigėju”, – pasakojo Kauno rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

Praėjusį savaitgalį Senamiestyje veikiančios bendruomenės paskelbė pradedančios naujojo administracinio vieneto steigimo procesą. Pasak laikinuoju Magistru ir koordinatoriumi vadinamo K. Ignatavičiaus, ieškoma tinkamiausia šio vieneto forma. Šiuo metu gvildenama idėja steigti ne tik kasmet perrenkamo Magistro postą, bet ir iš gatvių bei bendruomenių atstovų renkamą Senatą. Jis diskutuotų įvairiais klausimais, priimtų sprendimus.

Savo atributiką, ritualus ir tradicijas turinčios Senamiesčio bendruomenės parengė ir šios miesto dalies atgaivinimo strategiją, apimančią infrastruktūros, bendruomenių gyvenimo, verslo ir kultūros sritis. Joje daug dėmesio skiriama mokslo įstaigų, dvasininkijos atstovų, gyventojų įtraukimui į bendrą veiklą. Siekiama, kad Senamiestyje būtų puoselėjama aukštoji kultūra.

K. Ignatavičius tvirtino labai besidomintis užsienio miestuose įkurtų panašių darinių veikla, struktūra, palaiko glaudžius ryšius su Užupio Respublika Vilniuje.

Rūta Vaitkevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: