© Indrės Brasevičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pirmadienį Kauno šokio teatre „Aura“ įvyko tarptautinio šokio festivalio AURA’22 spaudos konferencija, kurios metu teatro direktorė Birutė Letukaitė ir festivalio koordinatorė Gintarė Masteikaitė žurnalistams pristatė festivalio programą.

Pasak organizatorių, šių metų festivalis yra šiek tiek mažesnis, kompaktiškesnis nei ankstesniais metais, tačiau orientuotas į labai įvairias auditorijas. Festivalio metu, rugsėjo 27-30 dienomis, žiūrovai galės išvysti visame pasaulyje pripažintų trupių iš Austrijos, Portugalijos, Prancūzijos, Izraelio, Norvegijos pasirodymus, taip pat bendrą olandų-lietuvių projektą.

Festivalio atidarymas žada būti įspūdingas. Svečiai iš Austrijos – choreografė Anne Juren ir režisierė Annie Dorsen – žiūrovams pateiks provokuojantį monospektaklį suaugusiems, pavadinimu „Magiška“. Organizatorių teigimu, spektaklis bus išties magiškas ir tikrai nepaliks abejingų. Pasak teatro vadovės B. Letukaitės, jis nepatiks klasikinio šokio, klasikinės muzikos gerbėjams, todėl pastariesiems į spektaklį geriau neiti. Spektaklis „Magiška“ – apie moterį, moters kūną, apie tai kaip moters kūnas reflektuoja su vyrų žvilgsniais ir apskritai su pačiu gyvenimu. Tą patį vakarą Kauno kameriniame teatre žiūrovams bus pristatytas ir PREMJERINIS portugalų choreografės Né Barros spektaklis „Kuriant nepažįstamąjį“.

Neišdildomų įspūdžių turėtų palikti ir antroji festivalio diena. Pasaulinė prancūzų šokio trupės A.lter S.essio PREMJERA „Patvarumas“, pasak B. Letukaitės, skirta jaunimui, kuris domisi šiuolaikiniais vaizdais bei garsais. Spektaklis žiūrovus stebins galingomis muzikos ir vaizdo technologijomis. Savo kūrinį, pavadinimu „Kvailių laivas“, Lietuvos publikai pateiks jau ne vienerius metus į Kauną atvykstantys choreografai iš Izraelio Niv Sheinfeld ir Oren Laor.

Šeštadienį žiūrovų lauks du jungtiniai projektai. Pirmasis – jau minėtasis bendras Olandijos-Lietuvos projektas „Miražas apie pamestas akis, nužudytą Viktorą ir …“. Tai keturi atskiri kūriniai, gimę choreografų bei šokėjų mainų metu. Spaudos konferencijoje buvo pristatyta 15 minučių ištrauka. Spektaklis nekuria istorijos, žiūrovas pats ją susikuria. Čia svarbiau preciziška kūryba, tikslūs judesiai. Antrasis projektas lietuviškas. Kauno šokio teatro „Aura“ ir VDU šiuolaikinių menų katedros bendras projektas „sonus.lux.unum“ bus parodytas Fluxus ministerijoje. Į renginį žiūrovai bus įleidžiami nemokamai.

Baigiamuoju festivalio akcentu taps šiaurietiškas norvegų choreografės Ingun Bjørnsgaard šokio spektaklis „Jūra“. Šio spektaklio atspirtis – norvegų dramaturgo H. Ibseno pjesė.

Daugiau informacijos: www.dancefestival.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: