Kaunoaleja.lt archyvo nuotr.

Kaune, šeštadienio vakarą, pristatyta šokio teatro „Aura“ premjera „apie mus…“. Kauniečiai šokėjai scenoje tradiciškai nagrinėja gyvenimišką amžinųjų vertybių temą – mylimųjų santykius.

Lenkų režisierės Annos Marios Krysiak pastatytas kūrinys gerokai nustebino žiūrovus. Mat spektaklyje kai kurie šokėjai kalbėjo, o tai gana neįprastas reiškinys moderniame šokyje.

„Auros“ atstovė Viktorija Rusinaitė patikino, „jog faktas, kuomet veikėjai prabyla ne tik kūnu, bet ir balsu, nėra šio teatro istorijoje pirmas“. Šokėjai kalbėjo ir 2010-aisiais metais „Atvirų akių panoramose“. Tai, jog šokėjai turėtų kalbėti – šįkart nusprendė choreografė. „Daug šiuolaikinio šokio dabar neišvengiamai maišoma su dramos teatru ir jau ne retai aktoriai šoka kartu su šokėjais, šokėjai vaidina, o dainininkai ir šoka, ir vaidina“, – teigė V. Rusinaitė.

Tai pirmas AUROS šokio teatro spektaklis, pasakojantis ne apie veikėjų dramą ar kūrinių personažus, o apie tai, kaip žmonių santykyje gimsta judesys. Tai savotiškas teatro šokėjų bendro gyvenimo dienoraštis, parašytas kūnų kalba. Kaip sako spektaklio kūrėja, „Svarbiausia čia ne tai, kaip judi, bet kas suteikia priežastį judesiui. Būtent todėl kūrinys vadinasi „apie mus“.

Spektaklį galite pamatyti:
Balandžio 9 d. 18:00 BLC Verslo lyderių centre, „Elipsės“ salėje, Kaune

Balandžio 10 d. 18:00 BLC Verslo lyderių centre, „Elipsės“ salėje, Kaune

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: