(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vakar Braziūkuose startavo II-asis respublikinis šeimyninis menininkų pleneras ,,Braziūkai 2010“ , kurį surengė Braziūkų kaimo bendruomenė ,,Indrajos namai“. Pasisemti teigiamų emocijų, pabendrauti ir, žinoma, įamžinti nepakartojamą Braziūkų gamtą atvyko per šimtą dalyvių. Tiesa, teptukų jo dalyviai imsis tik šiandien. Vakar atvykusieji įsikūrė, susipažino su kaimo vietove, istorija.

Šiandien plenero dalyviai ne tik pasiners į kūrybinį procesą, bet ir mėgausis Zapyškio kolektyvų koncertine programa – folkloro ansamblio ,,Altonė“ dainomis, linijinių šokių kolektyvo ,,Virusas“ šokiais bei muzikanto Viliaus Marmos. O ir patys dailininkai žada traukti lietuviškas sutartines ir linksmintis iki gaidžių.

Pirmasis pleneras „Braziūkai 2009“ buvo skirtas Lietuvos vardo 1000-mečio paminėjimui. Nutarus, kad Braziūkai verti dailininko teptuko, pasidarbuoti buvo pakviesta keliolika profesionalių dailininkų ir būrys mėgėjų. Nepaisant įgudimo ir amžiaus, piešė bei tapė 80 plenero dalyvių, tarp jų – dailininkai Birutė Pocienė iš Telšių, Danguolė ir Rolandas Repšiai iš Šventosios, Darija ir Saulius Šedžiai iš Šilutės, Dailės akademijos studentės magistrantės Augustė Olšauskaitė, Gražvydė Balčiūnaitė bei Rūta Bartkevičiūtė.

Praėjusiais metais dalyvavęs kaip svečias ir palinkėjęs, kad užsimezgusi tradicija būtų tęsiama ir ateityje taptų kasmetiniu renginiu Kauno rajone ir kaip kraštietis asmeniškai parėmęs renginį, šiemet Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas sutiko būti plenero globėju.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: