lsdp.lt archyvo nuotr.

Nustatydama santykius su Rusija, Lietuva laikysis racionalios, bet principingos politikos, teigia premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

“Lietuvos žmonėms šiandien kyla daug klausimų, kaip gyvensime rytoj, kokie bus mūsų santykiai su kaimyne Rusija, kurioje nemažai interesų turi mūsų verslas ir su kuria nuosekliai siekėme gerinti santykius. Laikysimės racionalios, bet principingos politikos”, – antradienį Seime pristatydamas Vyriausybės praėjusių metų veiklos ataskaitą teigė premjeras.

“Užtikrinu, kad Lietuvos Vyriausybė gins Lietuvos verslo interesus, pasirinkusius Rytų Europos kryptį, tačiau ir patys verslininkai turi įvertinti šios pelningos rinkos rizikas. Žmonės, tarptautinius santykius vertinantys tik per didelių pelnų prizmę, tikrai negali tikėtis, kad mūsų valstybės politika eis jiems iš paskos”, – sakė jis.

Anot A.Butkevičiaus, matydama galimas grėsmes eksportuojančiam verslui, Vyriausybė deda pastangas sparčiau diversifikuoti eksportą, ieškoti naujų rinkų.

“Vyriausybė yra numačiusi iš Europos Sąjungos struktūrinės paramos naujos finansinės perspektyvos skirti 200 mln. litų eksportui skatinti, ragindama žvalgytis tokiose perspektyviose rinkose kaip JAV, Japonija, Indonezija, Kinija, Malaizija, Norvegija, Kazachstanas, Pietų Afrikos Respublika ir kitos šalys. Verslui remti bus skirtos ir pasibaigusio finansinio laikotarpio nepanaudotos lėšos”, – teigė Vyriausybės vadovas.

Seimo statute numatyta, kad kiekvienais metais Vyriausybė privalo pateikti metinę veiklos ataskaitą. Jos pateikimo metu Seimo posėdyje dalyvauja ir visi ministrai, kurie Seimo narių pageidavimu taip pat atsako į klausimus.

Po Vyriausybės ataskaitos pateikimo ją svarsto Seimo komitetai ir rengiama speciali diskusija, kurios pabaigoje Seimas gali priimti rezoliuciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: