(c) "Prisma" archyvo nuotr.

Didžiausia Suomijos mažmeninės prekybos kompanija SOK, šį penktadienį atidaranti „Prisma“ didcentrį Kaune, 2012 metais planuoja įrengti dar daugiau šio tinklo prekybos centrų Lietuvoje – vieną Vilniuje ir keletą Kaune.

„Prieš daugiau nei metus atidarydami pirmąją „Prismą“ Vilniuje, skelbėme apie planus plėstis Lietuvoje ir jų neatsisakome. Nors ekonominė krizė įtakojo visų mažmenininkų verslą, ji tuo pačiu suteikia platesnes galimybes dairantis vietų būsimiems prekybos centrams, tariantis dėl jų statybų ir įrengimo paslaugų bei derantis su prekių tiekėjais“, –  sako, „Prisma LT“ generalinis direktorius Pekka Saaskilahti.

Pasak jo, plėtros etape sutaupytos lėšos leidžia pasiūlyti patrauklesnes kainas „Prisma“ pirkėjams. Tuo pačiu prekybos tinklo plėtra didina konkurenciją rinkoje, dėl ko savo kainas pirkėjui palankia kryptimi priversti koreguoti ir kiti prekybininkai.

Be dviejų didžiųjų Lietuvos miestų „Prisma“ tinklo valdytoja SOK taip pat domisi galimybėmis plėstis Klaipėdoje.

Pirmasis „Prisma“ didcentris buvo atidarytas 2009 metų rugpjūčio mėn. Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“. Šį penktadienį Kaune, Pramonės pr., atidaroma antroji „Prisma“, kurioje dirbs 110 darbuotojų, o pirkėjams bus siūloma apie 45 tūkst. skirtingų pavadinimų prekių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: