(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia bendrojo lavinimo ir specialiąsias mokyklas teikti paraiškas projektams, kurie padėtų užtikrinti švietimo paslaugų prieinamumą ir kvalifikuotą švietimo pagalbą specialiųjų poreikių turintiems vaikams ir jaunimui.

Projekto tikslinė grupė – socialinės rizikos, specialiųjų poreikių arba socialinę atskirtį patiriantys asmenys. Jo lėšomis bus remiamas specialiosios pedagoginės pagalbos teikimas bei neformalusis švietimas.

„Viešojoje erdvėje pasigirdo nuogąstavimų, kad naikinant apskritis ir mokyklas perduodant savivaldybių žiniai, nukentės specialiųjų poreikių mokiniai – jie nebeturės galimybių mokytis, – sako švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys. – Niekas nesirengia stabdyti šiuo metu vykdomų programų – jas dar labiau sustiprins ir paįvairins nauji projektai. Raginu mokyklas aktyviai dalyvauti konkurse“.

ES lėšomis finansuojamas projektas galės trukti iki 16 mėnesių nuo projekto finansavimo ir administravimo sutarties pasirašymo dienos. Galimi projektų partneriai – bendrojo lavinimo bei specialiosios mokyklos, vaikų su negalia socialinės globos centrai, vaikų dienos centrai bei šeimos paramos centrai.

Informacija apie paraiškų dėl projekto finansavimo vertinimą ir atranką pareiškėjams teikiama svetainėje www.esparama.lt. Atrinktų projektų finansavimui 85 proc. lėšų skiria Europos Sąjungos fondai, o likusieji 15 proc. skiriami iš Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: