Tarptautinį Kauno kino festivalį atidarys filmas -
(c) Tarptautinio Kauno kino festivalio archyvo nuotr.

Artėjančio Kauno kino festivalio atidarymo filmu ir šiemet taps lietuviško kino juosta – režisieriaus Mindaugo Survilos dokumentinis filmas „Stebuklų laukas“.

Apie daugiau nei dvidešimt metų Budos miške netoli buvusio Karijotiškių sąvartyno gyvenančius žmones pasakojančio filmo premjera įvyks rugsėjo 27 dieną Kaune.

„Pradėti festivalio programą lietuvišku filmu tampa mūsų tradicija – pernai Kaune įvyko Šarūno Barto „Eurazijos aborigeno“ premjera, o šiemet pasirinkome jaunajai kino režisierių kartai atstovaujančio Mindaugo Survilos darbą.

Kasmet stengiamės kino mėgėjams pristatyti ir pripažinimą jau pelniusius lietuviškus filmus, ir atkreipti dėmesį į perspektyvius jaunus kino kūrėjus,“ – sakė kino festivalio direktorė Ilona Jurkonytė.

Ketverius metus kurtas dokumentinis filmas „Stebuklų laukas“ atidžiai pasakoja apie skurdžią Budos miško gyventojų kasdienybę, šventadienius ir pastangas išlikti – keltis, nusiprausti, imtis darbo.

Suteikdamas balsą tiems, kurie jo paprastai neturi, režisierius atskleidžia ir tokio veiksmo sunkumus bei parodo herojų gebėjimą juoktis iš aplinkinio pasaulio ir baimę prarasti su juo ryšį.

„Kurdamas filmą Budos miške lankydavausi itin dažnai, ir pamažu šie žmonės priėmė mane į savo ratą: eidavau kartu į sąvartyną, kartu sutikau Kūčias ir Naujuosius metus. Pamačiau juos visai kitokius nei rašo spauda ar rodo televizija – jie ne tik kasdien sunkiai dirba, bet ir skaito knygas, klauso muzikos, juokauja, myli, dainuoja, verkia, žaidžia kortomis, kerpasi plaukus ir visada padeda vienas kitam,“ – pasakojo filmo režisierius Mindaugas Survila.

„Stebuklų laukas“ – antrasis režisieriaus Mindaugo Survilos dokumentinis filmas. Debiutinis režisieriaus filmas „Susitikimas su žuvininkas“, pasakojantis apie retus paukščius erelius žuvininkus, pripažintas geriausiu 2007 metų Lietuvos dokumentiniu filmu apie gamtą ir apdovanotas filmų apie gamtą kūrėjo Petro Abukevičiaus premija.

Penktasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks rugsėjo 27spalio 9 dienomis Kaune ir Vilniuje. Spalio 1013 Tarptautinis Kauno kino festivalis lankysis Panevėžio kino teatre „Garsas“, o spalio 1316 dienomis – Nidos kino teatre „Agila“.

Tarptautinio Kauno kino festivalio informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: