(c) stock.xchng archyvo nuotr.

„Miestai – dvyniai“ (angl. „The Twin Cities“) – tai tarptautinis jaunimo atstovų ir už jaunimo politiką atsakingų asmenų susitikimas, kurį pagal Europos Sąjungos (ES) programą „Veiklus jaunimas“ organizuoja Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ (KJOSAS), kartu su 6 organizacijomis – partnerėmis iš Lavijos, Estijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos ir Rumunijos. Šio projekto tikslas – sukurti „Miestų-dvynių“ strategiją ir į(si)vardyti bendradarbiavimo galimybių taktinius veiksmus, ateities gaires, pasidalinant gerąja patirtimi bei idėjomis apie tinkamą jaunimo interesų atstovavimą ir jų gynimą Savivaldybių lygmenyje.

Šešių dienų trukmės projekte, kuris vyks balandžio 17–23 dienomis Kaune, dalyvaus 35 jaunimo atstovai iš Latvijos, Estijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Rumunijos ir Lietuvos. Susitikimo dalyviai rengs atvirus visuomenei pristatymus apie savo šalies jaunimo situaciją, jaunimo politikos formavimą bei įgyvendinimą Savivaldybėse, darbo grupėse analizuos bendras, Europos jaunimui aktualias problemas bei generuos bendradarbiavimo idėjas „Miestų-dvynių“ kontekste per konstruktyvaus dialogo su politiniais veikėjais stiprinimą.

Projekto metu vyks atviri pristatymai visuomenei, kuriuose projekto dalyviai dalinsis patirtimis apie jaunimo politikos situaciją savo šalyje bei pristatys projekto metu pasiektus darbo rezultatus, vykdytas veiklas ir idėjas:

• Balandžio 18 dieną, 16 val., VDU menų galerijoje (Laisvės al. 53 – 101) kviečiame apsilankyti pristymuose. Šalių atstovai dalinsis patirtimis šiomis temomis: „Jaunimas savo miestui“, „Partnerystė su Savivaldybe“, „Partnerystė tarp Jaunimo nevyriausybinių organizacijų“, „Jaunimas tarptautinėje erdvėje“.

• Balandžio 20 dieną, 14.30 val., VDU menų galerijoje (Laisvės al. 53 – 101) vyks aukcionas „Keturi su puse pasiūlymo, kad miestas, kuriame gyvenu, būtų gyvas“ – tai viena iš interaktyvių veiklų, kurioje dalyvaus ne tik projekto dalyviai, bet ir atsitiktiniai praeiviai. Aukciono metu kiekvienas norintis turės galimybę pristatyti savo pasiūlymą.

• Balandžio 22 dieną, 13 val., Kauno miesto Savivaldybės Didžiojoje salėje (Laisvės al. 96) vyks viešasis projekto pristatymas “Global village”. Tai projekto pristatymas plačiajai visuomenei, pateikiant projekto tikslus ir veiklas, eksponuojant nuotraukas iš projekto, esminius darbo rezultatus, idėjas, pasiūlymus iš diskusijų, darbo grupių ir „Miestų-dvynių“ strategijos koncepciją. Sieksime, kad pristatyme dalyvautų ir su projekto rezultatais susipažintų kuo daugiau politikų, visuomenės veikėjų ir jaunimo.

KJOSAS yra skėtinė jaunimo organizacija, įkurta 1996 m. “Apskritasis stalas” buvo viena pirmųjų sąjungų (jaunimo regioninių tarybų), vienijančių jaunimo organizacijas miesto lygmeniu. Šiuo metu sąjunga vienija 40 jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų. KJOSAS misija – jungiant ir atstovaujant aktyviausias Kauno jaunimo organizacijas, identifikuoti ir spręsti jaunimui aktualias problemas. Organizacijos strateginiai tikslai 2009–2013 metams yra jaunimo organizacijų siekių pažinimas ir poreikių tenkinimas; tikslinis atstovavimas bei interesų tenkinimas; efektyvus veiklos administravimas, koordinavimas ir plėtra.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: