Tikėtina, kad infliacijos nebus užfiksuota
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos statistikos departamentas prognozuoja, kad 2011 m. birželio mėn., palyginti su 2011 m. gegužės mėn., pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuotos infliacijos nebus užfiksuota, t. y. ji gali sudaryti 0,0 procento.

Metinė infliacija birželio mėn., tikėtina, gali siekti 5,0, o vidutinė metinė – 3,2 procento. Gegužės mėnesį užfiksuota metinė infliacija buvo 5,0, o vidutinė metinė – 2,8 procento.

Tikėtina, kad didžiausią įtaką birželio mėn. infliacijai turės sumažėjęs maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainų kilimas. Taip pat infliacijos nebuvimui įtakos gali turėti dėl šiuo laikotarpiu atpigusių degalų mažėjančios transporto prekių grupės kainos. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainos, tikėtina, reikšmingai nekis ir turės nedaug įtakos SVKI dinamikai.

Šiais metais labiausiai augo drabužių ir avalynės bei maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos, nedaug nuo jų atsilieka ir transporto grupės prekių ir paslaugų kainos. Ryšių paslaugų kainų mažėjimas išlieka stabilus. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainų pokyčiai ne tokie ryškūs.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: