urm.lt archyvo nuotr.

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija kviečia užsienio reikalų ministrą socialdemokratą Liną Linkevičių, kad šis pateiktų informaciją, kas daroma dėl Rusijos veiksmų, nukreiptų prieš Lietuvos vežėjus.

Antradienį frakcijos posėdyje ministro bus klausiama, kaip sprendžiamos problemos dėl Rusijos muitininkų vykdomos išsamios prekių judėjimo analizės, kuri šioje šalyje strigdo Lietuvos vežėjų transportą su kroviniais, pranešė konservatoriai.

L. Linkevičius BNS pirmadienį sakė, kad Lietuva, spręsdama šiuos klausimus, siekia pasitelkti Europos Sąjungos (ES) institucijas, taip pat juos kelia aukštiems Rusijos pareigūnams.

Pasak ministro, Rusijai praėjusią savaitę pradėjus nuodugnią Lietuvos vežėjų patikrą, žala kasdien “skaičiuojama milijonais eurų”. Ministras sakė neturįs konkrečių faktų, kurie patvirtintų spėjimus, kad Rusijos žingsniai paremti politiniais motyvais, bet teigė, jog tokios prielaidos kyla.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija dėl naujų Rusijos priemonių praėjusią savaitę iškvietė Rusijos ambasadorių ir įteikė jam notą. Pasak L. Linkevičiaus, įtikinamų paaiškinimų Lietuva dar nesulaukė.

Ministras sakė kol kas neturįs oficialios informacijos apie pranešimus, kad Rusija sugriežtino iš Lietuvos importuojamų pieno produktų kontrolę.

Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai. Vienas iš svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo prioritetų yra Rytų partnerystės programa, kuria siekiama paskatinti glaudesnius šešių posovietinių šalių ryšius su ES.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: