Rungtynių transliacijos stopkadras

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė iškovojo trečią pergalę Turkijoje vykstančiame Europos čempionate. Mūsų šalies nacionalinė komanda trečiame B grupės mače 8:4 įrodė savo pranašumą prieš Ukrainos komandą, kuri prieš dvejus metus iškovojo Senojo žemyno pirmenybių sidabro medalius.

Rungtynių pradžia priklausė ukrainiečiams, kurie pusę pirmo kėlinio buvo priekyje kelių įvarčių skirtumu. Tačiau lietuviams, Justo Pažarausko ir Nerijaus Montvydo taiklių metimų dėka, iki pertraukos pavyko ne tik pavyti, bet ir aplenkti savo varžovus – 5:3 Lietuvos rinktinės naudai.

Po pertraukos J. Pažarauskas atseikėjo ukrainiečiams dar tris įvarčius, varžovai atsakė vos vienu taikliu metimu, ir pelnytą pergalę iškovojo Lietuvos nacionalinė komanda – 8:4.

Šešis įvarčius lietuviams pelnė J. Pažarauskas, du kartus pasižymėjo N. Montvydas.

Rungtynių transliacijos stopkadras

„Rungtynių pradžia buvo sunki, nes užsidirbome kelis neprotingus baudinius. Bet vėliau susikaupėme ir kantriai dirbome, kol iškovojome pergalę. Šiandien puikus buvo Justas Pažarauskas, kuris pelnė įvarčių, taip pat Mantas Brazauskis ir visi kiti sužaidė labai gerai“, – rungtynes aptarė treneris V. Gecevičius.

Pasak V. Gecevičiaus, ši pergalė svarbi ne tik kovoje dėl pirmos vietos B grupėje, bet ir psichologiškai. Esą ne visos sudėties į Europos čempionatą atvykusiai komandai buvo svarbu patikėti, kad ji gali laimėti prieš aukščiausio kalibro varžovus, ne tik prieš autsaiderėmis vadinamas ekipas.

„Taip, ši pergalė pridės pasitikėjimo savimi. Viena yra laimėti prieš Ispaniją ar Rusiją, kurios teoriškai yra silpnesnės, bet visai kas kita nugalėti tokius varžovus kaip ukrainiečiai. Mums to pasitikėjimo dar reikės, nes ketvirtfinalyje ar pusfinalyje jau visi varžovai būna stiprūs“, – sakė V. Gecevičius.

Lietuvos golbolininkai paskutiniame B grupės mače pirmadienį susitiks su Belgijos komanda, kuri 11:1 sutriuškino Ispanijos ekipą. Lietuvos ir Belgijos rinktinės šiemet grūmėsi Tokijo paralimpinių žaidynių ketvirtfinalyje, ir tuomet laimėjo lietuviai, vėliau pasipuošę paralimpiniais bronzos medaliais.

„Taip, čia Turkijoje dalyvauja ta pati Belgijos komanda, pagrindinis trejetas tas pats, kuris rungtyniavo Tokijuje. Bet tai, kad įvyko Japonijoje, jau nieko nereiškia. Kiekvieną kartą tai yra nauja istorija“, – apie būsimus varžovus kalbėjo Lietuvos rinktinės vairininkas V. Gecevičius.

Rungtynių transliacijos stopkadras

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionate:

Lapkričio 5 d., penktadienis

11.30 val. Lietuva – Ispanija 13:3

Lapkričio 6 d., šeštadienis

9.10 val. Rusija – Lietuva 5:11

Lapkričio 7d., sekmadienis

16.10 val. Ukraina – Lietuva 4:8

Lapkričio 8 d. pirmadienis

13.50 val. Lietuva – Belgija

Lapkričio 10 d., trečiadienis

Ketvirtfinaliai

Lapkričio 11 d., ketvirtadienis

Pusfinaliai

Lapkričio 12 d., penktadienis

Finalai

Europos čempionato rungtynes tiesiogiai transliuos Tarptautinės aklųjų sporto federacijos oficialus kanalas Youtube platformoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: