Kino filmo „Spy“ kadras

Patyręs komedijų režisierius Paulas Feigas sukūrė neįtikėtinai nuotaikingą veiksmo komediją „Ji – šnipė“ (angl. „Spy“), kurioje amerikiečių aktorė Melissa McCarthy kino ekranuose debiutavo kaip keisčiausia šnipė kino istorijoje. Tai ne pirmas šio režisieriaus ir aktorės Melissos McCarthy darbas kartu, todėl šiuo filmu dar kartą įrodė, kodėl jie kartu yra ypatingas duo. „Ji – šnipė“ – tai nuotaikinga veiksmo komedija apie pavojingą, bet kartais ir labai juokingą šnipų gyvenimą.

Režisierius Paulas Feigas ir aktorė Melissa McCarthy dirba kartu jau trečiąjį kartą. 2011 metais aktorė atliko antraplanį vaidmenį Paulo Feigo režisuojamoje komedijoje „Sunokusios pamergės“ (angl. „Bridesmaids“). Antrą kartą – aktorei atiteko vienas iš pagrindinių vaidmenų veiksmo komedijoje „Vienas šūvis. Dvi kulkos“ (angl. „The Heat“), tačiau ji nebuvo šio filmo pagrindinė žvaigždė, nes atliko tolygų vaidmenį kartu su garsia amerikiečių aktore Sandra Bullock. Naujoji veiksmo komedija „Ji – šnipė“ ypatinga tuo, kad nors ir vaidinusi kone pusšimtyje juostų, M. McCarthy pirmą kartą gavo pagrindinį vaidmenį, o jai kompaniją filme palaikė tokios kino žvaigždės kaip Jasonas Stathamas, Jude’as Law ir repo žvaigždė 50 Cent.

Kino filmo „Spy“ kadras

Filmas „Ji – šnipė“ prasideda kaip dar vienas Džeimso Bondo filmo epizodas – vaizdai į prabangius rūmus, kuriame dominuoja moterys, dėvinčios prabangias sukneles, smokingus vilkintys vyrai ir ginkluoti slaptieji agentai, pasislėpę už kiekvieno krūmo. Tačiau JAV specialiosios žvalgybos slaptosios agentės Siuzanos Kuper (akt. Melissa McCarthy) čia nesimato. Nepaisant to, kad Siuzana yra itin gera slaptoji agentė, jau 10 metų sėdi šnipinėjimo agentūros rūsyje, apsupta moderniųjų technologijų įrenginiais. Jos darbas labai nuobodus ir visiškai nepavojingas. Kiekvieną dieną bendraudama su jaudinančiose ir pavojingose operacijose dalyvaujančiais kolegomis, ji panori tapti viena jų. Nerangios ir apkūnios moters svajonė agentūrai kelią juoką, tačiau viskas pasikeičia, kai žlunga svarbi misija. Kai jos ilgametis kolega ir svajonių vyras Bredlis (akt. Jude’as Law), bandydamas sutrukdyti pavogto branduolinio įtaiso pardavimą yra nužudomas, tuomet išaušta Siuzanos šlovės valanda. Agentūrai nelieka nieko kito, kaip į mūšio lauką išsiųsti Siuzaną, kuri žutbūtinai nori atkeršyti už savo kolegą – svajonių vyrą Bredlį. Siuzanos Kuper užduotis – sekti pavojingą nusikaltėlę Rainą (akt. Rose Byrne), dėl kurios Siuzanai tenka skristi į Paryžių, Romą bei Budapeštą, kur laukia netikėti ir pavojingi nuotykiai. Norint išbristi iš keblių situacijų, Siuzanai tenka skubiai improvizuoti ir iš nepatyrusios agentės transformuotis į drąsią nusikaltėlių medžiotoją.

Kino filmo „Spy“ kadras

Atsižvelgiant į tai, kad panašaus tipo filmuose, kuriuose dominuoja šnipų tema dažniausiai dominuoja vyrai, komiškame veiksmo filme „Ji – šnipė“ režisierius Paulas Feigas pasirinko feministišką filmo konceptą ir visą valdžią atidavė moteriškai veikėjai. Būtent šis moteriškumo aspektas Džeimso Bondo tipo filme suteikia komedijai įdomumo ir naujumo. Komedija „Ji – šnipė, kupina ne tik humoro, bet ir įtempto veiksmo, todėl pagrindinei aktorei M. McCarthy teko atlikti sudėtingus kaskadinius triukus, kuriuos, pasak aktorės, visus stengėsi atlikti pati. Vienintelio dalyko, kurio aktorei neleido daryti – tai kyboti ant malūnsparnio krašto. M. McCarthy puikiai įkūnija savo personažą, o keiksmai ir nevaržomi agresijos protrūkiai, kuriuos aktorė suvaidina būdama nerangios agentės Siuzanos Kuper kailyje, suteikia filmui juodo humoro prieskonio.

Kino filmo „Spy“ kadras

Tai nepamirštama komedija, kuri prikausto dėmesį nuo pat filmo pradžios iki galo. Šis filmas atskleidžia subtilų parodijavimo žanrą, kuriame galime išvysti sumanų siužetą, pilną įvairių vingių ir netikėtumų, vienas iš jų – nuotaikingas Jasono Stathamo vaidmens posūkis – kas galėjo pamanyti, kad veiksmo filmų legenda savyje turi komiškumo gebėjimų? Jasonas Stathamas pirmą kartą debiutavo komedijoje, tačiau jam tai pasisekė itin gerai – jis tapo filmo pažiba. Aktorius puikiai suvaidino komišką veikėją slaptą agentą Riką Fordą, kuris vis maišosi Siuzanos kelyje. Jude‘as Law taip pat puikiai atlieka žaviojo ir džentelmeniškojo kolegos vaidmenį ir tokiu būdu filme sukuria nepasiekamo, tobulo vyro idealą. Visi filmo herojai labai charizmatiški ir lengvai prikausto žiūrovų dėmesį. Šis filmas išsiskiria tuo, jog visi antraplaniai veikėjai ne mažiau įdomūs ir juokingi negu pagrindiniai filmo herojai, jie lengvai įsilieja į bendrą vaizdą, todėl gauname itin gerą šalutinių didvyrių ir neigiamų veikėjų kombinaciją.

Verdiktas 9/10

„Ji – šnipė“ – tai nuotaikinga veiksmo komedija, kuri subtiliai pašiepia slaptų agentų gyvenimą. Įtemptos veiksmo scenos suteikia adrenalino pojūtį ir prikausto prie kėdės, o herojų kuriozinės situacijos bei charizmatiški ir šmaikštūs filmo personažai priverčia kvatotis. Šis komiškas veiksmo filmas unikalus moteriškojo koncepto dominavimu, juodo humoro prieskoniu bei įžymių aktorių gausybe, kurie filmui suteikia spindesio ir įvairių spalvų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: