Joga užsiiminėjantis fotografas Aleksėjus Wind užfiksavo nuostabius kadrus, kuriuose žmonės jogos pratimus atlieka didžiųjų  miestų gatvėse ir sukūrė nuostabų foto projektą – ,,Joga ir miestas“. Dvasinė gyvenimo pusė kiekvienam žmogui sudaro labai didelę reikšmę, ir nesvarbu kokia aplinka mus supa. Nesvarbu ar žmogus yra Himalajų kalnuose, ar kažkur sausakimšoje miesto gatvėje – svarbiausia tai kas yra viduje, ir kaip tu žvelgi pasaulį iš savo vidinio spektro.

Sukurti šią nuotraukų seriją jį įkvėpė kelionė į Indiją. Ten atradęs save, sugalvojo padaryti kažką išties įspūdingo. Taip gimė idėja, jog fotografijose būtų pavaizduoti skirtingi žmonės, kurie gyvena didžiuosiuose miestuose ir užsiiminėja joga. Aleksėjui labiausiai patinka Niujorko miestas, išsiskiriantis savo vaizdų įvairove. Įamžinti žmonės užsiiminėja joga įvairiose miesto gatvėse ar paplūdimyje.

Aleksėjus Wind teigia, jog nesvarbu kas jus supa, svarbu kaip jūs į tai žiūrėsite. Su tokiu požiūriu, jis fiksavo vaizdus, kuriuose fotografavosi ir pats Aleksėjus bei jo draugai. Joga vaizduojanti ramybės oazę, meditaciją su perkauto miesto vaizdu, sukuria didžiulį kontrastą. Savo galutinį rezultatą fotografas įkėlė į ,,Instagram’ą“.

alexey-wind-yoga-in-the-city-1

Nuotraukose užfiksuoti lankstūs jogos entuziastai, kuriems stebuklingai pavyko rasti ramybę mieste. Užsimerkę jie pradeda medituoti, ir atrodo gyvenimas ima suktis aplink juos – lyg atsiskyrimas nuo triukšmingo pasaulio. Nors aplinkui automobiliai ir praeiviai eina pro juos, joga padeda sukurti garso izoliaciją, kuri įrodo, jog visur galima patirti sielos ramybę.

alexey-wind-yoga-in-the-city-3

Daugiausia Aleksėjaus nuotraukų buvo daryta Niujorko mieste, kur jis gyvena ir dirba daugiau nei 6 metus. Tai pat yra vaizduojami spalvingi šaligatviai Majamio, paplūdimiai Los Andžele, ir net vaizdas iš raudonosios aikštės Maskvoje. Fotografas įgyvendino daugybę idėjų, kurias įkvėpė joga ir meditacija.

alexey-wind-yoga-in-the-city-13

alexey-wind-yoga-in-the-city-15

alexey-wind-yoga-in-the-city-9

alexey-wind-yoga-in-the-city-5

alexey-wind-yoga-in-the-city-10

alexey-wind-yoga-in-the-city-12

alexey-wind-yoga-in-the-city-14

alexey-wind-yoga-in-the-city-6

alexey-wind-yoga-in-the-city-11

alexey-wind-yoga-in-the-city-8

alexey-wind-yoga-in-the-city-4

alexey-wind-yoga-in-the-city-2

Taip pat skaitykite: Kvapą gniaužiančios baleto šokėjų nuotraukos Honkongo gatvėse [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: