Rusijoje gyvenantis kūrybingas duetas – Asya Kozina ir Dmitrijus Kozinas – eksperimentuoti su popieriumi pradėjo 2007 – aisiais, darydami prabangius istorinius kostiumus. Nuo tada, popierius tapo jų nuolatiniu tarpininku, ir jie perėjo prie įspūdingų mongoliškų vestuvių kostiumų, kaukių, inkrustuotų kristalais ir netgi milžiniškų popierinių arklių. Jų naujausias darbas – barokiniai perukai, pagaminti tik iš balto popieriaus, kuris, kaip tikina menininkai, leidžia jiems „išryškinti pagrindines formas ir atsikratyti nereikalingų detalių manijos“.

Istoriškai, perukai baroko laikotarpiu buvo dėvimi tiek vyrų, tiek moterų, ir simbolizavo turtus bei statusą. Jie dažnai puošti dirbtiniais vaisais, gėlėmis ir paukščiais. Kozina aiškina, kad detalizuoti perukai visuomet ją žavėjo, pripažindama, kad jie nors ir „neatliko jokios praktinės paskirties, bet yra nuostabaus grožio“.

asya-kozina-paper-baroque-wigs-1

Išlaikydamos tradicinę estetiką, kūrėjų rankomis darytos popierinės versijos inkorporuoja modernaus pasaulio simbolius, tokius kaip lėktuvai, keltai ir daugiaaukštė architektūra. Kozina kolekciją apibūdina kaip „kombinaciją senos ir naujos prabangos, kur dangoraižis auga ant įmantrios šukuosenios, o lėktuvai yra dekoruoti gėlėmis ir stručio plunksnomis“.

asya-kozina-paper-baroque-wigs-2

Kai kolekcija buvo baigta, fotografė Anastasija Andrejeva užfiksavo kiekvieno kūrinio grožį baroko erai skirtose nuotraukose. Modeliai buvo įvairaus amžiaus, vaizduojantys aristokratų šeimą.

asya-kozina-paper-baroque-wigs-8

Kai kurie naudoja ir modernius simbolius – tokius kaip lėktuvai ir dangoraižiai – rankomis išpjautus iš popieriaus.

asya-kozina-paper-baroque-wigs-3

asya-kozina-paper-baroque-wigs-4

asya-kozina-paper-baroque-wigs-5

asya-kozina-paper-baroque-wigs-6

asya-kozina-paper-baroque-wigs-7

asya-kozina-paper-baroque-wigs-10

asya-kozina-paper-baroque-wigs-12

Į šią kolekciją taip pat įeina ir miniatiūrinės versijos, saugomos stikliniuose induose.

asya-kozina-paper-baroque-wigs-11

asya-kozina-paper-baroque-wigs-13

Taip pat skaitykite: Daugiau negu įspūdinga: šimto milžiniškų stiklo pluošto kaukolių instaliacija [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: