© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kvintetas, pasivadinęs penkių pasaulyje labiausiai atpažįstamų natų gamos – pentatonikos – garbei, panašu, ne tik prikelia akapelos stilių naujam gyvenimui, bet ir ryžtingai veržiasi į populiariosios muzikos aukštumas.

Stulbinamo populiarumo susilaukusi grupė susibūrė specialiai JAV televizijos „NBC“ muzikiniam konkursui. Dar prieš 2011 metais vykusį šou, būsimųjų nugalėtojų grupė susidarė iš trijų vaikystės draugų: Kirstin Maldonado, Mich Grassi, Scott Hoying, kurie, kaip patys teigia, buvo tiesiog pamišę dėl dainavimo. Trijulė, padedama draugų, prie savo kompanijos prisijungti pakvietė įspūdingo boso tipo balso savininką Avi Kaplan. Na, o pamatę Kevin Olusol Youtube filmuke, grupelė suprato, jog vaikinas, sugebantis į klasikinį violančelės skambesį įkomponuoti beatbox’ą, yra taip trūkstama dalis. Teigiama, jog 24 valandas prieš pirmąsias šou peržiūras visi grupės nariai dar nebuvo oficialiai susipažinę.

Būtent muzikinio konkurso metu su kiekvienu pasirodymu tobulėję „Pentatonix“, sugebėjo suformuoti savitą, natūralų, hipnotizuojantį skambesį. Nenaudodami jokių instrumentų grupės nariai į savo muzikinius pasirodymus sugeba įpinti džiazo, elektronikos, indie, folk, dubstep stilius. Neišvengiamai pasirodžius spekuliacijoms apie slaptai naudojamus instrumentus ar pagalbines priemones, grupės nariai nuoširdžiai prisipažįsta: „Tokie pareiškimai mus pamalonina. Gera žinoti, kad skambame taip gerai, jog atrodo tarsi naudojame kokius nors papildomus instrumentus. Tačiau galime patikinti – mūsų įrašuose tik mūsų pačių balsai“.

Grupė geriausiai žinoma dėl adaptuotų populiarių dainų versijų, taip pat kuria ir patys. „Pentatonix“ jau spėjo išleisti du EP albumus ir vieną Kalėdinių dainų albumą. Naudodamiesi socialiniu kanalu Youtube, atlikėjai nenutrūkstamai plečia savo gerbėjų ratą. „PTXofficial“ kanalas turi per 5 milijonus sekėjų, o tokie video kaip „Muzikos evoliucija“ („Evolution of music“) sulaukė beveik 35 milijonų peržiūrų.

Visi grupės nariai dainuoja nuo vaikystės, dauguma turi muzikinį išsilavinimą, yra dainavę teatruose, groja įvairiais instrumentais, todėl prie įdirbio pridėjus talentą, jaunatvišką polėkį ir kūrybiškumą gaunamas išskirtinis rezultatas. Kalbėdami apie kūrybos procesą, „Pentatonix“ pripažįsta, jog kartu rašydami tekstus ir apgalvodami oranžuotes susiduria su sunkumais, bet tardamiesi, derindami melodijas ir tiesiog daug dirbdami, galiausiai išgauna visus tenkinantį skambesį. Tuo tarpu patikusios dainos adaptaciją atlikėjai gali paruošti ir per keletą dienų.

Muzikiniai šou dažnai kritikuojami dėl perdėto koncentravimosi į pramogą ar banalią dramą, tačiau šiuo atveju būtent muzikinis konkursas tapo platforma jaunoms, talentingoms ir išskirtinėms asmenybėms. „Pentatonix“ sugebėjo įgytą populiarumą ne tik išlaikyti, bet ir padidinti, kas daugumai tokių šou dalyvių nepavyksta. „Mūsų tikslas – sulaužyti klaidingą visuotinę nuomonę apie šį atlikimo žanrą, paversti jį populiariu. Mes ne akapelos atlikėjai, mes grupė, kurianti muziką be instrumentų“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: