Kino filmo "Maleficent" kadras

Turbūt dar prisimenate, kaip mamytės ar tėveliai vaikystėje jums skaitydavo pasaką „Miegančioji gražuolė“. Gražuolė, piktoji fėja, princas ir tikrosios meilės bučinys – tai taip puikiai pažįstama kiekvienam.

Animacinių ekranizacijų pagal šią pasaką apstu, na, o šį kartą režisierius Robert Stromberg, kuris taip pat dirbo prie tokių pasakų ekranizacijų, kaip „Ozas: didis ir galingas“ ar „Alisa stebuklų šalyje“, pristato naujausią savo darbą veiksmo ir nuotykių filmą – „Piktadarės istorija“ (angl. Maleficent), skirtą visai šeimai. Visai nesenai į didžiuosius kino ekranus išleistas filmas dėl įstabių vaizdo efektų bei įtraukiančio siužeto greitai spėjo užkariauti žiūrovų širdis.

Ši ekranizacija išsiskiria. Seną „Miegančiosios gražuolės“ istoriją filmas perpasakoja kitaip. Šį kartą į pasakos istoriją žiūrovai galės pažvelgti pačios piktosios raganos Maleficent‘ės akimis.

Kino filmo “Maleficent” kadras

Siužetas

Veiksmas žiūrovus nukelia į neapsakomo grožio kraštą, kuriame egzistuoja dvi karalystės. Pirmoje karalystėje gyvena paprasti žmonės, o ją valdo gobšus karalius. Antroje  karalystėje gyvena keistos, nuostabios ir stebuklingos būtybės. Ten nerūpestingai diena leidžia ir graži, tyros širdies fėja Maleficent‘ė. Ji kaip galėdama gina savo kraštą nuo piktų, gobšių žmonių armijos, tačiau vieną dieną ją pakerta skaudi išdavystė. Tyra širdis pavirsta akmeniu. Įskaudinta, apgauta ir sužeista širdimi Manificient‘ė užkeikia naujojo karaliaus naujagimę dukterį Aurorą – sulaukusi 16-iolikos metų mergaitė užmigs amžinu miegu. Aurora auga, o fėjos Maleficent‘ės širdis po truputį šyla. Galbūt būtent Aurora ir bus tas žmogus, kuris sutaikys seniai besipykstančias karalystes ir įves taiką jų žemėje?

Kino filmo “Maleficent” kadras

Veikėjai

Vienareikšmiškai galima teigti, kad šio filmo žvaigždė – Maleficent‘e (Angelina Jolie). Visas filmo veiksmas ir pagrindinė mintis rutuliojasi būtent aplink ją. Filmo metu Meleficent‘ės charakteris nėra pastovus. Iš geraširdės, kitiems atsidavusios, tyros merginos ji pavirsta į „šaltą“, piktą raganą. Vis dėl to, filmo metu galima pastebėti, jog net ir už „šaltos“ raganos slepiasi gera mergina, kuri filmo metu retkarčiais išlenda ir padaro vieną ar kitą nesavanaudišką darbą. Maleficient‘ę į gerąją pusę keičia Aurora (Elle Fanning) – karaliaus įpėdinio dukra, mergina, kurią Maleficient‘ė užkeikė vaikystėje. Ji išvaizdi, visada linksma ir kitus šypsena užkrečianti mergina.  Auroros tėvas Stefan‘as (Sharlto Copley), kita vertus, dėl valdžios gali padaryti viską. Jis piktas, gobšus, savanaudis vyras, tačiau rūpestingas tėvas. Dėl dukros saugumo jis Aurorą atidavė auginti trejoms geraširdėms fėjoms: Flittle (Lesley Manville), Knotgrass (Imelda Staunton), Thistletwit (Juno Temple).

Kino filmo “Maleficent” kadras

Elementai

Filmas išsiskiria puikiais vaizdo efektais, neįprasta aplinka, įdomia veikėjų išvaizda, puikiai parinktu garso takeliu. „Piktadarės istorijos“ biudžetas siekė net 180 milijonų dolerių, tačiau kūrėjams jis jau uždirbo dvigubai – daugiau nei 400 milijonų dolerių.

Verdiktas 8/10

Kvapą gniaužiantys vaizdai ir nepakartojama Angelinos Jolie vaidyba – štai kas daro šį filmą tokį nuostabų. Rekomenduojama visiems. Ir dideliems ir mažiems, ir veiksmo filmų ir dramų mėgėjams, pasiilgusiems kokybiškų vaizdo bei garso efektų bei norintiems savo akimis pamatyti tikrai įdomią ir įtraukiančią istoriją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: