Lietuvoje žiūrovų ypač mėgstami muzikiniai šou kasmet susilaukia vis daugiau dalyvių. Dalyvavimo priežastys dažnai būna skirtingos – vieni ateina pralaimėję lažybas, kiti nori išbandyti savo jėgas, treti trokšta garbės ir pripažinimo. Kaip ten bebūtų, muzikiniai šou dalyviams kartais tampa ne trumpomis šlovės minutėmis, o puikia ilgametės karjeros pradžia. Pristatome 10 žinomiausių Lietuvos atlikėjų, kurių populiarumui pradžią davė būtent dalyvavimas muzikiniuose televizijos projektuose. 

10. Ugnė Valinčiūtė – dainininkė, išgarsėjusi muzikinio projekto „X faktorius“ pirmajame sezone. Atlikėja buvo iškart pastebėta komisijos narių dėl išskirtinio vokalo. Nors savo muzikinę karjerą dainininkė nusprendė tęsti ne Lietuvoje, o Londone, tačiau jos dainas su malonumu vis dar klauso ir lietuviai, žurnalistai taip pat nepamiršta atlikėjos ir kartas nuo karto pasidomi jos gyvenimu bei kūryba. Dar gyvendama Lietuvoje, Ugnė su savo kolega Arvydu Kriščiku pristatė dainą „Give It Up“, kuri taip sužavėjo klausytojus, kad net tris mėnesius pirmosios vietos niekam neužleido radijo stoties „Power Hit Radio“ tope. Dainą niūniavo klausytojai iš viso pasaulio, YOUTUBE kanale ji yra surinkusi daugiau nei 700 tūkst. peržiūrų. Londone atlikėja buvo sukūrusi grupę, tačiau nusprendė, kad dainavimas grupėje – ne jai ir pasuko savo keliais. Dabar vis dar dirba su kolega Arvydu, ji Londone įrašinėja dainas, o Lietuvoje likęs Arvydas rūpinasi vaizdo klipų kūrimu. Užsienyje Ugnė sulaukia daug pelningų pasiūlymų dalyvauti projektuose, tačiau jeigu išsiskiria jos ir projektų rengėjų vizijos, ji paprasčiausiai atsisako, nes yra ištikima savo kuriamai ir atliekamai muzikai. Turbūt ištikimybė pirmiausia sau pačiam ir yra vienas iš sėkmės garantų, padedančių išlaikyti klausytojų ratą bei populiarumą.

9. Eglė Jakštytė – dainininkė išgarsėjusi muzikiniame šou „Muzikos akademija2” bei tapusi jo nugalėtoja. Praminta „Sienų drebintoja“, Eglė nuo pat projekto pradžios rado kelią į klausytojų bei komisijos ausis ir širdis, energija trykštanti bei nuoširdumu spinduliuojanti mergina ne kartą buvo tapusi projekto savaitės lydere, o jeigu garbingiausią vietą užleisdavo konkurentams, vis tiek išlikdavo pirmosiose lyderių sąrašo pozicijose. Eglė buvo pripažinta ir radijo stoties „Lietus“ klausytojų – gavo geriausios dainininkės titulą bei galimybę nemokamai įrašyti savo albumą. Svečio teisėmis pasirodžiusi ketvirtajame projekto „Žvaigždžių duetai“ sezone atlikėja po metų save išbandė ir teisėtos dalyvės amplua bei su aktoriumi R. Trinkūnu pasiekė pusfinalius. Be muzikinių projektų atlikėja dalyvavo ir šokių projekte „Kviečiu šokti“. Kol kas Eglė Jakštytė yra išleidusi du albumus – „Eglė“ bei „Ar jauti mane…“. Geriausiai žinoma dėl savo kūrinių „Skrendi“, „Apie tave“ bei „Sugrįžk pas mane“. Prieš kelias savaites pristatė naują kūrinį, pavadinimu „Saulės rojus“, kuris taip pat jau sulaukė klausytojų pripažinimo ir yra radijo stoties „Lietus“ TOP 20-uke 12-oje vietoje.

8. Agnė Juškėnaitė – dainininkė, išgarsėjusi sausį pasibaigusiame muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ trečiajame sezone. Nors projekto Agnė ir nelaimėjo, bet pateko tarp finalininkų, liko antra, o tai jau didelis pasiekimas. Agnė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje užsiima režisūros studijomis, kurios atima daug laiko, tačiau muzikai vietos jos gyvenime taip pat paskirta labai daug. Agnė pasižymi gera muzikine klausa, puikiu vokalu, todėl nenuostabu, kad greitai surado savo klausytojų ratą. Labai greitai išpopuliarėjusi atlikėja neskuba „užriesti nosies“, nes supranta, kad būti pastebėtam nėra sunku, sunku išlikti stebimam. Kol kas Agnei gerbėjų dėmesio tikrai netrūksta – jos dainos vis dar klausomos YOUTUBE kanale, naujų sekėjų gretos Facebook‘e taip pat tik didėja. Negana to, mergina kuria video blogą (vlogą) LNK GO kanale, kuris taip pat yra populiarus ir jau surado savo žiūrovų auditoriją.

7. Bjelle (tikrasis vardas Raminta Naujanytė) – dainininkė, išgarsėjusi „Lietuvos talentuose“, kur su duetu PERU atliko dainą „Brolužis“. Finale užėmė antrąją vietą. Bjelle yra grupės vokalistė, groja gitara bei kuria dainų tekstus. Komisiją ir klausytojus taip sužavėjusios ir net pravirkdžiusios dainos „Brolužis“ teksto autorė buvo būtent ji. Po sėkmingo debiuto „Lietuvos talentuose“, Bjelle su grupe dalyvavo vaikų muzikos apdovanojimuose „Vaikų balsas“, kuriuose buvo nominuota vaikų metų grupės kategorijoje, o daina „Brolužis“ – vaikų metų dainos kategorijoje. Pernai metais Raminta sukūrė muziką trumpametražiam Ievos Šakalytės filmui „Trys paros prie mylimosios slenksčio“. Taip pat ji sudainavo lietuviškąją dainos „I see the light“ versiją iš filmo „Ilgo plauko istorija“. Svarbu paminėti, kad Bjelle dalyvavo TV3 muzikiniame projekte „Romeo ir Džiuljeta“ bei kartu su savo partneriu Tadu tapo jo nugalėtojais. Pergalė šiame projekte atlikėjai užtikrino pagrindinį – Džiuljetos- vaidmenį lietuviškoje roko operoje „Meilė ir mirtis Veronoje“. Nors „Lietuvos talentuose“ Bjelle liko antra ir nuo to laiko praėjo penkeri metai, tačiau jos karjeros žvaigždė vis dar spindi. Jauna atlikėja lengvai rado savo klausytojų ratą, dainuoja apie tai, kas pirmiausia svarbu jai pačiai, nesivaiko populiarumo, tačiau tikrai jo gauna.

6. Justinas Lapatinskas – dainininkas, muzikinio realybės šou „Dangus“ nugalėtojas. Justas jau spėjo išleisti net tris muzikinius albumus, įgijo du aukštojo mokslo diplomus. Žiūrovams pažįstamas ir kaip projektų „Triumfo arka“, „Žvaigždžių duetai“, „Šokiai ant ledo“ bei „Šok su manimi“ dalyvis. Negana to, Justinas Lapatinksas dalyvavo ir viename populiariausių TV3 projektų „Chorų karai“, kuriame tapo Alytaus miesto choro generolu. Kaip teigė viename interviu, Justas negalėtų suskaičiuoti, keliuose muzikiniuose projektuose yra sudalyvavęs, jie užėmė tikrai daug vietos atlikėjo gyvenime. Tačiau šiuo metu Justas atsidavęs šeimai bei savo paties kūrybai. Pernai sudainuota jo daina „Vėjo mylimoji“ susilaukė ne tik didelio peržiūrų skaičiaus YOUTUBE kanale, bet ir ilgai karaliavo Lietuvos topų viršūnėse.

5. Radžis Aleksondrovičius – čigonų kilmės Lietuvos dainininkas, „Dainų dainelės“ laureatas, išgarsėjęs muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes 2”, kurio finale nusileido Merūnui Vitulskiui ir užėmė garbingą antrąją vietą. Iš projekto Radži daug kas atsimena kaip temperamentingą atlikėją, ypač pagarsėjusį konfliktais su kita projekto dalyve Agne. Tačiau tie konfliktai neužkirto atlikėjui kelio į šlovę. Radži yra išleidęs tris albumus – „Ką daryt“, „Visko būna“ bei „Pagyvensim pamatysim“. Be savo muzikinės veiklos, Radži žinomas ir kaip projekto „Radži ieško žmonos“ pagrindinis herojus. Vaikų namuose augęs Radži lietuvių akimis atrodo kaip nuoširdus, charizmatiškas bei humoro nestokojantis atlikėjas, jis ir toliau kviečiamas dalyvauti didžiausiuose koncertuose, o jo hitais tapusias dainas „Ryt iš ryto“, „Ką daryt“ bei „Čigono meilė“ mintinai dainuoja visos Lietuvos močiutės.

4. Vilija Matačiūnaitė – dainininkė išgarsėjusi 2005 m. realybės šou „Kelias į žvaigždes“ metu. Kad galėtų dalyvauti projekte, mergina netgi atidėjo savo mokslus ir pasirodė, kad tai buvo teisingas sprendimas – Vilija finale liko antra. Jos daina „Mylėk“ pavergė klausytojus ir radijo stoties „Lietus“ vykusiuose rinkimuose buvo pripažinta populiariausia realybės šou daina. Kaip ir Vaidas Baumila, Vilija buvo mėgstama ne tik suaugusių, bet ir vaikų – 2006m. ji pelnė geriausios metų atlikėjos titulą „Vaikų balso“ apdovanojimuose. Tais pačiais metais dainininkė dalyvavo tuo metu ypač populiariame muzikinių kovų projekte „Nacionalinė muzikos lyga“ (NML), kuriame laimėjo pirmą vietą profesionalų kategorijoje. Kartu su aktoriumi Ramūnu Rudoku Vilija pasirodė antrajame „Žvaigždžių duetų“ sezone, kuriame jie užėmė 4-ąją vietą. Atlikėja savo veiklos neapribojo vien ties televizija. Ji išbandė save radijo laidų vedėjos amplua – „Lietuje“ vedė laidą „Širdelės“. 2008m. įvyko roko operos „Prisikėlęs“ premjera, kuriame Vilijai buvo patikėtas Marijos Magdalietės vaidmuo. Vilijai gerbėjų netrūko ne tik Lietuvoje. 2011m. atlikėja užėmė antrąją vietą tarptautiniame konkurse „Golden Voices“ Moldovoje, metais anksčiau iškovojo trečiąją vietą Ukrainoje vykusiame tarptautiniame konkurse „Sea Songs“. 2013-aisiais ji dalyvavo muzikiniame projekte „Auksinis balsas“, tapo jo nugalėtoja. Bene ryškiausiai Vilija sužibėjo pernai, kuomet dalyvavo Nacionalinėje „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankoje ir ją laimėjo su daina „Attention“. Vilija atstovavo Lietuvą Danijoje, tačiau pasirodymo Europa neįvertino ir finalo Vilija nepasiekė. Dainininkė ir toliau tęsia savo muzikinę karjerą, turi didelį gerbėjų ratą, kuris tik plečiasi, jos naujausi kūriniai pasiekia Lietuvos topų viršūnes ir sėkmingai jose laikosi.

3. Merūnas Vitulskis – dainininkas, operos solistas, tarptautinių muzikinių festivalių laureatas, išgarsėjęs ir laimėjęs realybės šou „Kelias į žvaigždes 2“. Po šio šou Merūnas tapo vienu iš garsiausių Lietuvos tenorų, yra itin mėgstamas Lietuvos publikos. Nė vienas koncertas ar TV laida, kuriuose skelbiama, kad pasirodys garsiausios Lietuvos muzikos žvaigždės, neįsivaizduojami be Merūno Vitulskio. Realybės šou „lietuviškuoju Baskovu“ pramintas atlikėjas buvo susitikęs ir su pačiu Rusijos tenoru, kuris paskatino likti Merūną operos solistu ir teigiamai įvertino jo veiklą. Vos pasibaigus „Kelias į žvaigždes“, Merūnas buvo pakviestas dalyvauti NML Čempionų lygos kovose, kurių nugalėtoju tapo aplenkęs visus savo varžovus. Dainuoti Merūnas mokėsi pas operos solistą V. Juozapaitį, dalyvavo jo albumo pristatymo koncertiniame ture po visą Lietuvą. 2008m. Estijoje vykusiame tarptautiniame konkurse „Laagna Laul 2008“ puikiai pasirodęs Merūnas aplenkė 21-ą konkurentą ir laimėjo pagrindinį prizą. Po metų dalyvavo Lietuvos Muzikos ir teatro akademijos organizuotame konkurse garbės daktaro Stasio Baro premijai laimėti ir laimėjo I-ąją premiją. Savo jėgas Merūnas išbandė ir nacionalinėje atrankoje į Euroviziją. Tiesa, fortūna nuo Merūno šiek tiek nusisuko ir jis liko šeštas. Dainininkas yra išleidęs du albumus – „Merūnas“ bei „Likim draugais“. Tiesa, Merūnas save yra išbandęs ne tik kaip aktorių, dainininką, bet ir kaip mokytoją – projekte „Lietuvos balsas“ jam buvo patikėta viena iš keturių mokytojų bei teisėjų kėdžių. Pernai rudenį tapęs tėvu, Merūnas laiko randa ir šeimai, ir klausytojams, ir pomėgiams. Gavęs vaidmenį Lilio operoje Prancūzijoje, Merūnas džiaugiasi naujomis pažintimis bei dar didesnėmis karjeros galimybėmis.

2. Rasa Bubulytė – dainininkė, išgarsėjusi muzikiniame realybės šou „Dangus“ bei tapusi jo nugalėtoja. Po projekto atlikėja studijavo Liverpool Institute For Performing Arts– toks buvo pagrindinis realybės šou prizas, kuriuo Rasa ir pasinaudojo. Atlikėja kartu su norvegais įkūrė grupę „Rasabasa“, su kuria iki šiol ir dirba. Tiesa, apie Rasą daug neišgirsime – ji nėra nei muzikinių projektų, nei laidų dalyvė, internete suvedus jos vardą ir pavardę neiššoks viską žinanti Vikipedija. Rasa su grupe šiuo metu kuria ir įrašinėja dainas, filmuoja vaizdo klipus. Kol kas nerengia koncertų, kitų viešų pasirodymų, albumų pristatymų, dirba studijoje su naujomis dainomis ir koncertai prasidės tik tada, kai visos jos bus įrašytos. Nepaisant to, grupės dainos mėgstamos ir klausomos, oficialiame YOUTUBE kanale jų peržiūrų skaičius viršija 100 tūkstančių.

1. Vaidas Baumila – dainininkas sužibęs 2005 m. televizijos muzikiniame realybės šou „Dangus“. Nuo pat pirmos dalyvavimo savaitės pavergė klausytojų širdis perdainavęs grupės „Kastaneda“ dainą „Myliu“. Viso projekto metu Vaidui puikiai sekėsi ir jis užėmė garbingą trečiąją vietą. Vos pasibaigus muzikiniam šou Vaidas išleido debiutinį savo dainų albumą „Ką tu mėgsti“, po metų pasirodė ir jo sudainuotų dainų rinkinys „Išklausyk“. Vaidas buvo tikrai mėgstamas Lietuvos klausytojų ir turėjo didelį gerbėjų būrį, kurie lėmė, kad 2008-aisiais muzikiniuose „Radiocentro“ apdovanojimuose jam buvo suteiktas geriausio metų atlikėjo titulas. Dainininkui pavyko rasti kelią ir į jaunųjų klausytojų širdis – „Vaikų balso“ apdovanojimuose tais pačiais metais jis buvo išrinktas geriausiu metų vaikų atlikėju. Po metų Vaidas išvyko mokytis į „GSA muzikinio teatro mokyklą“ Londone. Įgijęs muzikinį išsilavinimą daug keliavo, dainavo kruiziniame laive, o pernai sugrįžo į Lietuvą ir iškart ėmė stebinti klausytojus naujomis dainomis bei vaizdo klipais. Galbūt buvęs šiek tiek primirštas dainininkas ne tik atgavo savo populiarumą, bet ir tapo dar labiau žinomas. Dalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankoje, kuriame susilaukė ne tik žiūrovų, bet ir komisijos simpatijų ir jam, kartu su Monika Linkyte, buvo patikėta atsakomybė atstovauti mūsų šalį Vienoje. Puikiai pasirodę pusfinalyje, atlikėjai pateko į finalą, kuriame iškovojo 18-ąją vietą. Vaidas Baumila ne tik puikus dainininkas, bet ir aktorius – jis sėkmingai debiutavo romantinėje komedijoje „Valentinas už durų“. Tiesa, Vaidas populiarus ne tik dėl savo išskirtinio balso ir talento, bet ir dėl išvaizdos. Neoficialiai vykstančiame „Gražiausio Eurovizijos vyro“ konkurse jis buvo akivaizdus lyderis ir užėmė pirmąją vietą. Kaip rašė tinklaraštis „Good Evening, Europe“, Vaidas atitinka visus reikalavimus – gražus veidas, gražus veidas ir gražus veidas. 2014m. balandį susikūręs oficialų savo Youtube kanalą, atlikėjas jau turi daugiau kaip 5 tūkstančius prenumeratorių, jo įkeltus vaizdo ir garso įrašus yra peržiūrėję daugiau kaip 2,3 mln. gerbėjų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: