© Peter Palm nuotr.

Šveicarų menininkė Milo Moire buvo suimta Londone, po viešo leidimo nepažįstamiems liesti jos lyties organus. Projektas, pavadinimu „Veidrodžio Dėžė“, tai menininkės pasivaikščiojimas įvairiuose Europos miestuose su didele veidrodine struktūra, apimančia visą kūną.

Pasak šveicarų menininkės, šis pasirodymas gali būti laikomas atsaku prieš sekso išpuolį Kelno mieste, kurio metu naujųjų metų išvakarėse daugiau kaip 1000 moterų patyrė seksualinę prievartą kol kas dar neatpažintos vyrų grupės. Tam, kad atkreiptų dėmesį, menininkė naudojo megafoną ir juo kviesdama nepažįstamuosius ragino įkišti rankas į veidrodinę dėžę ir glostyti jos krūtis bei lytinius organus 30 sekundžių laikotarpyje.

„Šiandien aš stoviu čia už moterų teises ir seksualinį apsisprendimą“, – viešai pareiškė menininkė, vykdanti pirmąjį „Veidrodžio dėžės“ performansą. „Moterys turi seksualumą, taip pat kaip vyrai. Tačiau, moterys nusprendžia savarankiškai, kaip ir kada jos nori būti paliestos, o kada ne”, – teigė moteris.

01 1

Milo Moire – save apibūdina kaip „konceptuali menininkė, dailininkė, meninė amazonė ir psichologė” – ji jau ėmėsi performanso veiklos keliuose Europos miestuose, įskaitant Amsterdamą ir Diuseldorfą. Tačiau, būtent, kai ji atvyko į Londono Trafalgaro aikštę, provokacija pasiekė kulminaciją. Menininkė buvo suimta netrukus po to kai prasidėjo performansas – ji praleido 24 valandas kalėjimo kameroje ir turės susimokėti baudą, kuri siekia keturženklią sumą.

02

„Šiuo vaidinimu Moire leido sau laisvę parodyti moterišką norą, taip suteikdama moterims balsą“. „Auditorijos veidrodinės dėžės atspindys tuo pačiu laiku tampa regimąja metafora, vaidmens apvertimui nuo lytinio nukrypimo į vaizdo objektą: tai pastovus loginio veiksmo žaidimas, analogiškas mūsų vaidmenims skaitmeniniame pasaulyje“,- teigiama policijos pranešime.

03

Menininkė, kuri jau paleista iš kalėjimo, sako, kad jos suėmimas buvo vienybės stokos pavyzdys Europoje. Nurodydama Amsterdamo liberalų požiūrį į tą patį performansą, moteris teigė, kad Olandijos policija skundėsi tik dėl per garsaus megafono triukšmo. Ji mano, kad įstatymai žemyno viduje turi būti „reguliuoti vienodai“, Britanija turėtų išlaikyti savo narystę Europos sąjungoje.

06

 „Jungtinė Karalystė turi pasilikti Europos Sąjungoje. Europa panėšėja į didelę šeimą, kurioje jūs negalite pasirinkti narių, ir jum teikiama pirmenybė dar truputį daugiau negu kitoms šalims, bet tai ką Europa suvienija, yra laisvės kraujas, kuris teka visiems. Didžiosios Britanijos laikymas Europos Sąjungoje daro šią šeimą stipresnę“, – prideda ji.

099

Taip pat, tai ne pirmas kartas, kai prieštaringa Šveicarijos menininkė pažeidžia įstatymus. Šių metų sausio mėnesį menininkė surengė gestų skaitymą: „Gerbkite mus! Mes nesame joks teisingas žaidimas, net kai mes esame nuogi!!!“,- teigė mergina, surengtame nuogame proteste priešais Kelno katedrą.

0999

Praeitų metų liepos mėnesį menininkė buvo suimta už nuogas asmenukes su turistais priešais Eifelio bokštą. Ir 2015 m. vasario mėnesį, Miunsteryje, šiaurės vakarų Vokietijoje, menininkė LWL menų muziejuje ir mieste vaikštinėjo nuoga su kūdikiu ant rankų, taip pristatydama dalį savo „Nuogo gyvenimo“ parodos ir išreikšdama savitą meną.

Taip pat skaitykite: Smagus ir nuogas Šveicarijos menininkės performansas (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: