© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Penkiolika dienų Palangoje, tiek laiko mūsų šalyje praleido Kataro nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė. Treniruočių stovyklą pajūryje pasirinkusi komanda darbą ir poilsį derino rugpjūčio mėnesį. Naujoje Palangos arenoje sportavusi rinktinė spėjo sužaisti trejas draugiškas rungtynes. Kataro krepšininkai išmėgino jėgas su “Athletes in Action” komanda iš JAV, Estijos nacionaline rinktine ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančiu Šakių “Zanavyko” klubu.

Azijos žaidynėms besiruošianti Kataro rinktinė Lietuvoje svečiavosi jau antrą kartą.

“Pirmoji pažintis su Kataro komanda įvyko 2012-ais metais. Tuomet jie taip pat sportavo Palangoje, o rungtynes žaidė Klaipėdoje. Praėjusiais metais Lietuvoje svečiavosi Kataro jaunimo rinktinė”, – sakė stovyklos organizatorius Edgaras Stankevičius.

Kataro nacionalinės krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Vasilis Fragkias džiaugėsi rinktinės vadovu pasirinkimu dar kartą atvykti į Lietuvą.

“Manau, kad tai puiki vieta rinktinės stovyklai. Oras, vieta ir salė – viskas buvo tobula. Mums tai nepakartojama patirtis”, – pasakojo treneris.

Kataro nacionalinių krepšinio rinktinių direktorius Ahmedas Abdulhadis Ha Shahada pripažino, kad geresnės vietos rengti treniruočių stovyklą nei Lietuva – nėra.

“Edgaras mums pasiūlė tokias sąlygas, kokių ieškojome. Lietuva – krepšinio šalis, todėl norėjome atvykti čia žaisti ir pradėti pasirengimą Azijos žaidynėms. Šiais metais gavome aukštesnę paslaugų kokybę. Norėjome halal maisto (musulmonams tinkamas maistas, – red. pastaba) ir jį gavome. Lietuva – geriausia vieta rengti nacionalinių rinktinių stovyklas”, – kalbėjo Kataro rinktinių vadovas.

Šios Persijos įlankos valstybės vadovas žadėjo kitais metais į Lietuvą atvežti Kataro jaunučių ir jaunių rinktines.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: