(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Siekiant pagerinti viešojo transporto paslaugų teikimą Kauno miesto gyventojams ir svečiams, Transporto ir eismo organizavimo skyrius inicijavo stotelių laukiamųjų stoginių remonto, rekonstrukcijų darbus.

Šiuo metu Kauno mieste yra 689 viešojo transporto stotelės, UAB „JCDecaux Lietuva” priklauso 216 stoginės, UAB „Lagunta” yra įrengusi 64 stogines, taip pat miesto teritorijoje yra virš 30 senos statybos, nusidėvėjusių, medinių arba mūrinių stoginių.

Po 2010 m. gruodžio mėnesį Transporto ir eismo organizavimo skyriaus inicijuotų susitikimų su UAB „Lagunta” vadovybe, šį įmonė įsipareigojo iki 2011 m. liepos mėnesio suremontuoti visas šios įmonės stotelėse įrengtas stogines, iki 2011 m. vasario 1 dienos buvo suremontuotos 9 stoginės V. Krėves, Eivenių, Varnių gatvėse ir Tvirtovės alėjoje.

2011 m. pradžioje taip pat buvo rekonstruota seno tipo medinė stoginė stotelėje „Alšėnų gatvė”, adresas Kalvarijų g. 31 (Aleksoto seniūnija). Senos stoginės stogo konstrukcija kėlė pavojų stotelėje laukiantiems žmonėms, dėl neįrengto grindinio keleiviai autobuso laukti buvo priversti tiesiog kelkraštyje. Stotelės stoginės rekonstrukcijos metu buvo įrengtas trinkelėmis grįstas grindinys, pakeistas stogas, įrengtas suoliukas, perdažytos stoginės medinės ir metalinės konstrukcijos, sutvarkyta stotelės aplinka. Patvirtinus Kauno miesto savivaldybės 2011 m. biudžetą Transporto ir eismo organizavimo skyrius planuoja organizuoti daugiau stoginių remonto ir įrengimo darbų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: