(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rimo Čiurlionio personalinė paroda „Valandų žymės”.

VDU menų galerija „101″, Laisvės al. 53, Kaunas

2010 balandžio 26 – gegužės 1 d.

Atidaryta balandžio 26 d. 18 val.

Rimas Čiurlionis gimė Kaune, Stepo Žuko taikomosios dailės technikume studijavo tapybą ir grafinį dizainą. Nuo 1992 m. gyvena ir kuria Jungtinėse Amerikos Valstijose, Čikagoje.

„Rimo Čiurlionio kūrybos savitumas slypi didingoje drobių ramybėje, meditacinėje paveikslų gelmėje ir tapybinio paviršiaus substancijos sureikšminime. Paviršiaus gyvumo, organiškumo pojūtis, optinis ir fizinis faktūrų suvokimas žiūrovą džiugina ir traukia artyn prie paveikslų. Stebėtoją gali suintriguoti palaipsniui ateinantis supratimas, kad paveikslo paviršiuje jis mato ne statiškų vaizdų iliuziją (ir ne jos čia reikėtų ieškoti akimis), bet lėtą abstrahuotų dailininko vaizdinių augimą, persiklojimą, maišymąsi, nykimą. Viena vertus, jie subjektyvūs, kita vertus – tai procesai, apskritai būdingi ir pasaulio raidai, ir meninės kūrybos prigimčiai. Nors ir meistriškai valdydamas tapybinę plokštumą, nors ir žinodamas, kad tapyboje jam dažniausiai pavyksta įtaigiai susluoksniuoti savo potyrius, apmąstymus ir nuotaikas, Rimas Čiurlionis nepaliauja klausti savęs apie savo kūrybinio darbo prasmę. Du klausimai – “kaip” ir “kodėl” jo kūrybinėje pozicijoje vienodai svarbūs. (…)
Nuo 1992 metų Rimas Čiurlionis kuria Čikagoje. Jo meno “pilietybė” jau nebėra lokali. Pasikeitę ir temos, ir koloritai. Dabar dailininko veiklos laukas – ne homogeniška lietuvių bendruomenė, bet didelė internacionali ir kosmopolitiška JAV meno aplinka, kuri be abejonės veikia dailininką savo intelektualumu, įvairumu, stipria konkurencija. Jau nemažai Rimo Čiurlionio darbų yra JAV ir Europos galerijose ir privačiuose rinkiniuose. (…)”
Rasa Andriušytė-Žukienė
Ištraukos iš straipsnio „Paveikslas kaip meditacinė gelmė”.

Paroda veiks iki gegužės 1 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: