kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno meras Andrius Kupčinskas miesto rotušėje Valstybės dienos proga nusipelniusiems ir savo darbais savo miestą garsinantiems kauniečiams įteikė Santakos garbės ženklus ir burmistro Jono Vileišio medalius.

„Valstybės diena – viena iš svarbiausių ir brangiausių švenčių kiekvienam Lietuvos piliečiui, primenanti šlovingą mūsų valstybės praeitį. Dirbti dėl savo valstybės gerovės yra kiekvieno pilietiško žmogaus pareiga. Labai malonu, kad Kaunas pagrįstai gali didžiuotis darbščiais, pilietiškais ir patriotiškais žmonėmis. Kaunas visada buvo ir bus pačių gražiausių idėjų, pačių svarbiausių siekių miestas.
Man labai malonu apdovanoti kauniečius Santakos garbės ženklais ir burmistro Jono Vileišio medaliais. Šiuos apdovanojimus įteikiame labiausiai nusipelniusiems, patiems ryškiausiems žmonėms, atsidavusiems miesto gerovės kūrimui. Jūs esate Kauno pasididžiavimas. Dėkoju jums už patriotizmą savajam miestui ir Lietuvai”, – kalbėjo Kauno meras A. Kupčinskas.

Santakos garbės ženklais už nuopelnus Kaunui, ypač uolų ir sąžiningą darbą ir visuomeninę veiklą apdovanoti penki menininkai. Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas Jonas Antanavičius apdovanotas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu. Jis yra ilgametis Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas, tenoras, Lietuvos bei Kauno teatruose sukūręs pačius iškiliausius vaidmenis klasikinėse operose: Alfredą operoje „Traviata”, hercogą operoje „Rigoletas” ir kt. Solistas Lietuvos ir užsienio šalių teatruose paruošė ir atliko 25 partijas operose, sukūrė apie 40 vaidmenų operetėse ir miuzikluose. Jis dainavo daugiau nei 4 tūkstančiuose spektaklių.

Fotomenininkas Jonas Romualdas Rakauskas apdovanotas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu. R. Rakauskas priklauso pirmajai lietuvių fotomenininkų kartai. Jis aktyviai rengia personalines parodas, dalyvauja grupinėse meninės fotografijos parodose Lietuvoje ir užsienyje. Už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui J. Rakauskas apdovanotas LR Vyriausybės meno premija bei Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, 2007 m. yra tapęs įsimintiniausiu Kauno menininku. R. Rakauskas yra pelnęs daugiau kaip 70 medalių, prizų, diplomų ir kitokių apdovanojimų nacionalinėse ir tarptautinėse fotografijos parodose.

Rašytojas Petras Venslovas apdovanotas 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklu. P. Venslovas – grožinės prozos kūrėjas. Per 50 kūrybos metų yra parašęs ir išleidęs 18 įvairaus žanro kūrinių – apsakymų, apysakų, romanų, dramų, analizuojančių žmogaus santykį su visuomene, tauta ir pačiu savimi. Periodikoje paskelbęs daug apsakymų ir apysakų, išvertė per 20 įvairaus pobūdžio knygų iš rusų ir anglų kalbų.

Skulptoriui Juozui Geručiui Ruzgui įteiktas 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklas. Jis yra daugelio Kauno miesto viešųjų erdvių skulptūrų autorius, pirmasis Lietuvos televizijos operatorius ir mėgėjiškų meninių filmų Lietuvoje pradininkas. J. Ruzgas papuošė ne vieną miesto viešąją erdvę, jo kūriniai – „Ugnies deivė Gabija”, „Hermis”, bareljefas „Vytautas Didysis”. Jam vadovaujant Lietuvoje buvo sukurti pirmieji mėgėjiški kino filmai, pelnę prizines vietas Lietuvos ir tarptautiniuose konkursuose. J. Ruzgo kūrybinį kelią galėtume apibūdinti kaip nuolatinį ir nenuilstamą mėginimą atskleisti tobulą grožį.

Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvarinis medalis už nuopelnus Kaunui įteiktas Socialinių, edukacinių ir neįgaliųjų integracijos projektų koordinatorei Valentinai Šereikienei.. Ji yra socialinių, edukacinių ir neįgaliųjų integracijos projektų koordinatorė, atlieka mokslo tiriamąjį darbą, kuria visuomenės informavimo bei ugdymo programas, švietimo programas socialiniams darbuotojams ir studentams, daugelio straipsnių autorė.

Už aktyvią kūrybinę veiklą, nuopelnus Kaunui ir Lietuvos kultūrai Jono Vileišio pasidabruotas medalis įteiktas dailininkei Irenai Mikuličiūtei. Menininkė prisideda organizuojant vaikų kūrybos konkursus, plenerus, rengia netradicines akcijas, suburiančias dailės, muzikos, poezijos ir kitų menų atstovus.

Už ilgametį kryptingą, pasiaukojamą vadybinį darbą, racionalias iniciatyvas, susijusias su švietimo įstaigos valdymu Jono Vileišio pasidabruotas medalis įteiktas Stasio Lozoraičio vidurinės mokyklos direktorei Klavdijai Kovalenkinai. Pedagogė yra darbšti, kūrybinga, sugeba ugdyti mokinių siekimą mokytis, pagarbą žmonėms ir tėvynės idealams. Mokyklos sėkmę ir pasiektus rezultatus didžia dalimi lemia direktorės dėmesys įstaigos personalo valdymui, bendruomenės tapatumo jausmo puoselėjimui. Direktorė skatina kolegas nuolat ieškoti tobulesnių ugdymo metodų.

Vienas didžiausių direktorės vadybinės veiklos prioritetų – atidžiai įsiklausyti į mokinių, jų tėvų ir institucijoje dirbančiųjų balsą, bendrauti su jais taip, kad metai, praleisti Stasio Lozoraičio vidurinėje mokykloje, jiems liktų prasmingais prisiminimais. Padėkos raštą K. Kovalenkinai atsiuntė ir LR Seimo narė Irena Degutienė.

„Dėkoju miesto Kauno A. Kupčinskui, miesto tarybos nariams. Kauno menininkai nelieka užmiršti. Miesto vadovai juos pastebi, įvertina. Kauno menininkai dirba ne tik miestui, bet ir visai Lietuvai. Šie apdovanojimai yra avansas už ateities darbus”, – apdovanotųjų vardu kalbėjo rašytojas P. Venslovas.

Pagerbti asmenis, savo darbais garsinančius Kauną, į rotušę atvyko Kauno miesto tarybos nariai, administracijos atstovai. Susirinkusiems koncertavo Baltijos gitaristų kvartetas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: