(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Išsimaudęs vandens parke ir skriejęs Nemunu Druskininkuose „Varom už Lietuvą“ kamuolys tęsė kelionę link Lazdijų. Ties miesto riba pirmajam įžaidėjui į rankas kamuolys atriedėjo sirgalių laikoma 20 metrų ilgio Lazdijų miesto vėliava.

„Tautiečiai vis aistringiau pasitinka į „Varom už Lietuvą“ žygį. Žinomumas auga ir tikimės, kad žygio pabaigoje už Lietuvą žais trijų milijonų rinktinė. Mus žmonės pasitinka su šypsenomis, išeina į gatves ir palaiko įžaidėjus“, – džiaugėsi „Varom už Lietuvą“ reporteris Jurgis Bruzga.

Anot Jurgio, ne tik lietuvaičiai, bet ir atostogaujantys užsienio svečiai pamažu integruojami į Lietuvos krepšinio sirgalių gretas. Pakeliui sutiktas lietuvaitės vyras iš Vokietijos buvo maloniai nustebintas „Varom už Lietuvą“ žygio dalyvių pasišventimu ir meile savo šaliai.

Kalvarijos gyventojai išmone taip pat neatsilieka – prie miesto ribos jie ketina pasitikti įžaidėjus su tautinėmis vėliavomis, trisdešimties sportininkų komanda ir specialiai žygiui išpuoštu kamuoliu.

„Apipintą Kalvarijos krašto laukų gėlėmis ir meile Lietuvos krepšiniui kamuolį padovanosime mums perdavusiems „Varom už Lietuvą“ kamuolį įžaidėjams.“, – sako „Varom už Lietuvą“ koordinatorius Kalvarijoje Reimundas Tyras.

Kamuolį Kalvarijos miesto gatvėmis iš viso varys 20 įžaidėjų, tarp kurių bus ir LR Seimo narys Juozas Olekas.

Liepos 14 d. „Varom už Lietuvą“ kamuolį Kalvarijos gyventojai perduos marijampoliečiams. Čia kamuolį ketina varyti ne tik krepšinio federacijos, krepšinio klubo ir savivaldybės nariai, bet ir mažieji Marijampolės gyventojai – 8 metų mergaitė ir 10 metų įžaidėjas berniukas.

Planuojama, jog kamuolį miesto gatvėmis lydės baikeriai. Nuo 19 val. marijampoliečiai rinksis į J. Basanavičiaus aikštę. Kamuolio sutikimo šventėje dalyvaus choreografinės grupės „Arabeskas“ ir choreografijos klubo „Vilga“ šokėjos.

„Marijampolė pasiryžusi nors valandai tapti krepšinio miestu!“, – entuziastingai teigia Marijampolės savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių tarnybos vyriausioji specialistė Danguolė Mikutienė.

Liepos 15 d. „Varom už Lietuvą“ įžaidėjus vilkaviškiečiai ketina pasitikti su „Senų vežimų“ klubo automobilių palyda ir šokėjais.

Vilkaviškyje kamuolys bus varomas šiuo maršrutu:

• Vytauto gatvė;

• Gedimino gatvė;

• Basanavičiaus aikštė;

• Kęstučio gatvė;

• Pėsčiųjų takas;

• S. Nėries gatvė;

• Pilviškių gatvė;

Užfiksuotų kamuolio žygio „Varom už Lietuvą“ akimirkų galima pažiūrėti interneto svetainės www.fanspace2011.com/varom nuotraukų galerijoje. Šioje svetainėje taip pat galima rasti kamuolio žygio per Lietuvos miestus grafiką bei užsiregistruoti tapti „Varom už Lietuvą“ įžaidėju.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: