(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vasarį Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka skelbia atsargaus elgesio internete mėnesiu ir kviečia gyventojus – ypač vaikus ir paauglius – išmokti internete elgtis atsargiai.

Šia akcija pradedama visus 2011 metus truksianti nacionalinė kampanija „Atsargus internete”, kurią inicijuoja projektas „Bibliotekos pažangai” ir kurią vykdys daugiau nei 1 000 viešųjų bibliotekų visoje Lietuvoje.

„Viešosios bibliotekos tapo svarbiais informacinės visuomenės centrais – jose žmonės gali rasti ne tik spausdintos, bet ir elektroninės informacijos. Naujos galimybės visiems susijusios ir su naujais iššūkiais – juk atsargaus elgesio internete reikia mokytis lygiai taip, kaip vaikystėje išmokome atsargiai elgtis gatvėje. Daugiau sužinoti apie saugumą internete žmonės galės atvykę ir į savo viešąją biblioteką”, – sako projekto „Bibliotekos pažangai” vykdomos kampanijos „Atsargus internete” koordinatorė Inga Manelytė.

Nacionalinė kampanija „Atsargus internete” bibliotekose prasidės vasario 1 dieną specialia pamoka, kurią ves populiarusis TV personažas Gustavas. O kiekvieną vasario antradienį – 8, 15 ir 22 dieną – vyks nacionalinės „Protų kovos”, kuriose galės varžytis komandos iš visos Lietuvos. Ši akcija unikali tuo, kad vaizdo transliacijų būdu per internetą suvienys per tūkstantį šalies viešųjų bibliotekų ir keliasdešimt tūkstančių jų lankytojų.

„Visus labai kviečiame dalyvauti akcijoje su Gustavu – tiek atsargaus elgesio internete pamokėlėje, tiek „Protų kovose” – sako Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Nomeda Domeikienė, projekto „Bibliotekos pažangai” konsultantė.

Lietuvos viešosiose bibliotekose vykdoma kampanija „Atsargus internete” yra projekto „Bibliotekos pažangai” dalis.

Apie projektą „Bibliotekos pažangai”

Iki 2012 metų truksiantį projektą „Bibliotekos pažangai” Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įgyvendina kartu su Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija ir šalies viešosiomis bibliotekomis. Projektą drauge finansuoja Billo ir Melindos Gatesų fondas, Lietuvos Respublikos Vyriausybė ir savivaldybės bei bendrovė „Microsoft”, padovanojusi naujausios programinės įrangos. Projekte dalyvauja per 1 200 viešųjų bibliotekų.

Kauno miesto savivaldybes V.Kudirkos viešoji biblioteka

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: